Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

761284_246-nlb Necenzurirano

Slovenske banke z rekordnimi dobički. Kdaj bodo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

pogacar roglic Ekipa

Primož Roglič z izjavo tedna: "Izbiral bom ...

saša-popović BestFM

Ta voditelj je hudo bolan, infuzije kar na domu

image00004 Ekipa

Kakšna bomba, kakšen gol: Mojstrovina Jana ...

Novice Kočevje

FOTO&AVDIO: Kočevsko zaledje s čisto in pitno vodo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
20.09.2016 12:09

Vodovod Suha Krajina, naložba je vredna nekaj več kot 31 milijona evrov, je namenjen reševanju problematike oskrbe s pitno vodo na območju občin Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Žužemberk in Kočevje.

Vzporedno s projektom ˝Oskrba s pitno vodo na območju Sodražica – Ribnica – Kočevje˝, ki je vreden dobrih 25,2 milijona evrov in prinaša zanesljivo oskrbo s pitno vodo prebivalcem občin Kočevje, Ribnica in Sodražica, pa so na Kočevskem vpeti v še en vodni projekt.

Vodovod Suha Krajina, naložba je vredna nekaj več kot 31 milijona evrov, je namenjen reševanju problematike oskrbe s pitno vodo na območju občin Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Žužemberk in Kočevje. Dela na trasi kočevskega vodovoda od Gorenja proti Mali Gori že potekajo in se bodo, kot je dejal kočevski podžupan Predrag Baković, odvijala po načrtovani dinamiki. Do konca leta 2018 bodo s pitno vodo povezali še vasi Stari Log, Smuka, Vrbovec, Polom in Seč.

Kočevski podžupan Predrag Baković o kočevskem projektu: ˝Trenutno poteka izgradnja cevovodov na relaciji Gorenje – Mala Gora. Narejenih je 1800 metrov cevovoda. V letošnjem letu želimo ta cevovod pripeljati do Male Gore in potem naslednje leto intenzivno delat na trasi do Smuke. Drugi del trase bodo Hram – Mala Gora in povezava naselij Vrbovec – Polom – Seč. Pričakujem, da bomo v letošnjem letu v roku prišli do Male gore. Naslednje leto pa nadaljujejo po prej omenjenem načrtu. Sama investicija je na območju občine Kočevje vredna dobrih 5 milijona evrov.˝


Kočevski podžupan Predrag Baković o kočevskem projektu: