Pisalo se je leto 1896, ko je Peter Badovinac najstarejši, na Jugorju, ob cesti Novo mesto-Metlika, odprl gostilno.
Priznana belokranjska gostilna ob cesti na belokranjski strani Gorjancev, stoji še danes in mnogim je tam prva postaja postanka, kajti "Badovinčeve je treba pozdravit". Peter Badovinac, izjemno prijazen gospod, ki ga poznamo po njegovi energiji in nekoč vranje črnih brkih, ki vodijo v nasmeh, je še danes eden tistih, ki dobro pozna svoje goste in vsakemu nameni kakšno besedo.Skozi stoletje priznano družinsko gostišče je znano po pristnem gostoljubju, ki se nadaljuje iz roda v rod, če pa je gostilna cenjena tudi med gostinci, to toliko več šteje. Pri Badovincu se vedno dobro je, saj so znani po dobri domači hrani. V sezonskem času radi postrežejo z belokranjskim jagenjčkom ali odojčkom, spečenim na žaru.
Poleg bogate zbirke buteljčnih vin iz metliške okolice v njihovi ponudbi ne manjka niti odličnih namiznih vin iz njihovega - družinskega vinograda, gostje pa morajo poskusiti tudi Badovinčev Karampampuli, znamenito zeliščno žganje, za katerega recept pozna samo domač gostilničar.
V gostilni pri Petru Badovincu imate edinstveno priložnost, da pridobite "belokranjski pasuš" in "vinjeto" za vstop na belokranjsko ozemlje.
Peter Badovinac o družinski tradiciji
Peter Badovinac mlajši
Branko Meh o družini Badovinac
Peter Badovinac o zgodovini
Galerija











































































































