plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

borza nlb ipavec brodnjak glavina bobo Necenzurirano

Brodnjakova NLB je davčna oaza: plačuje manj ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Amir Kazić Leo, v krogu pa Zdravko Čolić Odkrito.si

Skriti sin Zdravka Čolića?!

doncic 23 pm Ekipa24.si

Pravica skazica!! Luka Dončić naknadno le ...

Novice Novo mesto

FOTO: Županov sprejem prostovoljcev

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
03.12.2019 08:46

Novomeški župan Gregor Macedoni, je včeraj, v prenovljenih prostorih Škofijske karitas, sprejel prostovoljce iz 34 društev, ki delujejo na socialnem, humanitarnem in preventivno-zdravstvenem področju v novomeški občini.

Zahvalil se je za prizadevno delo, predanost, za plemenita dejanja in podporo naši skupnosti in institucijam. S krajšo slovesnostjo so obeležili tudi prihajajoči mednarodni dan prostovoljstva, ki ga praznujemo vsako leto 5. decembra.  

Slovesen sprejem prostovoljcev.jpg
Slovesen sprejem prostovoljcev
Foto: MO Novo mesto

V mrežo prostovoljcev je v Mestni občini Novo mesto vključenih preko 1500 ljudi, tako žensk kot moških, otrok in mladih, oseb srednjih let in starejši. »Da si prostovoljec, te ne omejuje ne starost, ne materialni status, ne izobrazba. Prostovoljec je lahko vsak, ki je srčen in tisti, ki upošteva svoje zmogljivosti, drugače pa zanj ni načelnih omejitev«, je poudaril župan v svojem nagovoru. V imenu prostovoljcev se je zahvalila Natalija Petakovič, predsednica Društva življenje brez nasilja, ki letos praznuje 20 let svojega obstoja. Natalija Petakovič je poudarila in izpostavila, da je prostovoljstvo steber humane in sočutne družbe. Zato je »družba toliko močna, kolikor je močan njen najšibkejši člen.« Zahvalila se je občini za posluh in finančno podporo vsem prostovoljcem in društvom, ki delujejo na področjih sociale, zdravstva in širše.

Novomeški župan Gregor Macedoni je nagovoril prostovoljce.jpg
Novomeški župan Gregor Macedoni je nagovoril prostovoljce
Foto: MO Novo mesto

Kulturni program so obogatili in prispevali dijaki Tehniške gimnazije Šolskega centra Novo mesto pod mentorstvo dr. Jožice Jožef Beg, ter glasbenici na flavti Konservatorija Jurija Slatkonje pod mentorstvom Nikoline Kovač Juvan.