kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Brežice

FOTO: Zimske počitniške aktivnosti v MC Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2016 09:34

Prejšnji teden so v Mladinskem centru potekale aktivnosti za najmlajše počitnikarje. Na tematsko obarvanih delavnicah so se otroci zabavali vsak dan od 8. do 12. ure.

V ponedeljek so slikali z razpršilci in čopiči in se potepali po Brežicah. V torek jih je obiskala EVS prostovoljka Marion iz Francije, s katero so se naučili kako se predstaviti po francosko in spoznali njeno državo ter spekli palačinke po njenem receptu. Sreda je bila dan za ustvarjanje recikliranih igrač in družabnih iger, ki so jih navdušile tako, da so jih želeli uporabljati tudi v četrtek. Ker so bile na počitnicah tokrat same punce, so lahko pustile kreativnosti svojo pot tudi z izdelavo nakita. Petek je bil znova namenjen jezikom, obiskal jih je Mihail, EVS prostovoljec iz Ukrajine. Izdelali so si spomin in slike poimenovali v njegovem jeziku in tradicionalni vinok. Z njim pa smo pripravili tudi malico.

Vsak dan so bili tudi na zraku in se igrali družabne in spoznavne igre. "Počitnic je bilo še prehitro konec in komaj že čakamo poletne, ko se bomo znova lahko družili. Do takrat pa se nam otroci lahko pridružijo vsako soboto, med 9. in 12. uro na brezplačnih Sobotnih Živ Žavih – tematsko obarvanim delavnicam namenjenim predšolskim otrokom in otrokom prve triade osnovne šole," je zapisala projektna sodelavka Mladinskega centra Brežice, Sonja Levičar.