alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Suzana Perman Njena.si

Slovenska voditeljica se je poslovila z malih ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Paha

FOTO: Zimska služba pozabila na Paho?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.01.2013 08:19

Glavna cesta Otočec Paha je bila včeraj več kot eno uro neprevozna čeprav sta bila tam dva traktorja. Tudi danes je na cestišču za dobrih 10 cm debela snežna podlaga, nam sporočajo prebivalci, ki so priložili tudi fotografije. Z novomeškega CGP-ja odgovarjajo, da bodo v bodoče na omenjeni cesti spremenili način pluženja.

Objavljamo pismo.

Res moram pohvaliti cestno službo od Otočca do centra mesta čista petka. Tudi okoli javnih ustanov je spedenano v piko. Pohvala.

Pri nas na Pahi pa katastrofa. Glavna cesta Otočec Paha je bila včeraj več kot eno uro neprevozna čeprav sta bila tu dva traktorja...(o tej neprevoznosti ste tudi vi poročali). Šolski avtobus in ostala vozila niso mogla nikamor in so ostala na cesti zaradi snega na cestišču. Tudi danes je na tej cesti plundra tudi do 10 cm. Ne vem kaj bi bilo če bi bile temperature pod -5.

Ceste po Herinji vasi, Pahi (glej slike s Pahe od danes zjutraj - ta cesta vodi do 12- tih hiš, kjer smo stalno naseljeni), Vrhu pri Pahi in dalje po Grčevju do Jagodnika so katastrofa.

Ampak PAZI...
Dve leti nazaj so bile zime isto radodarne s snegom (tu pri nas ga pade vsaj 10-20 cm več kot v dolini)

pa ni bilo problema. Pluženje je upravljal neki drugi "fant" s kamionom, sedaj pa se tudi ta glavna cesta
Otočec - Paha pluži s traktorji. Dve leti je bila cesta za vzgled, čeprav je zelo navkreber.

TRAKTORJI SO ZA NA NJIVO!!!??? Tega dela traktor nikakor ne more splužiti, tako kot treba, sneg ostaja na cestišču, pa pika. Urgirali smo na CGP NM, pred leti, pa je dve leti pomagalo, sedaj pa zopet štala.
Pozanimali smo se zakaj ni spluženo po stranskih ulicah (zadnje pluženje je bilo včeraj zjutraj) in dobili odgovor, da gre za strojelom - Ja hudiča a je še kje kakšen traktor, da bi ga poslali na teren???

Srečo imamo, da so temperature take kot so....Urgirali bomo tudi na CGP v tem smislu, vas pa prosimo, če nam z objavo pomagate.

Zadevo smo preverili tudi na novomeškem CGP-ju, ki skrbi za zimsko vzdrževanje omenjene ceste. Direktor vzdrževanja cest Tone Hrastar je povedal, da je problem včeraj nastal, ker se je pokvaril traktor, ki je bil zadolžen za pluženje na tej relaciji. Takoj so reagirali in vpoklicali novo vozilo. V bodoče pa bodo na cesti Otočec-Paha spremenili način pluženja, in sicer bodo pridobili novo plužno sredstvo. Na vrhu pa bodo postavili dodatno skladišče posipnih materialov, tako da bo čiščenje omenjene ceste potekalo hitreje.

Tone Hrastar, direktor vzdrževanja cest pri CGP Novo mesto