pomlad vreme drevo potok jutro tony Svet24.si

Meteorologi za jugozahod države izdali rumeno ...

vožnja pod vplivom alkohola Svet24.si

Pijan trčil v prometni otok in zradiral prometno ...

1750162996-172a3082-1750162984878 Necenzurirano

Prebilič v političnem ringu, cerkvene zarote in ...

milan kucan pl Reporter.si

Politiki, streznite se! Ne hodite Milana Kučana ...

divac Ekipa

Legendarni Divac udeležen v prometni nesreči, tu...

petrol, pot-neustavljivih, donat, atlantic-grupa, rogaska-slatina Svet24.si

Trajnostna prihodnost je naša skupna odgovornost

LISCA_Kopalke_Lascari (1) Njena.si

Top modeli kopalk, ki jih boste oboževale

Novice Brežice

FOTO: Zaključek tečaja Sommelier začetnik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.05.2017 10:39

V aprilu in maju je v organizaciji Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, v Mestni hiši Brežice potekal tečaj »Sommelier začetnik«, ki ga je izvajal Sommelier Master. Na 30-urnem tečaju o poznavanju vina so se tečajniki spoznali z osnovami vinogradništva in vinarstva, vinske zakonodaje, postrežbo vina in vinsko senzoriko. Skozi obširno degustacijo so bile v praktičnem delu predstavljene vse tri vinorodne dežele Slovenije - Primorska, Podravje in Posavje.

Na tečaju je bil podan poseben poudarek na ujemanju vina in hrane - food pairingu. Na enem od srečanj so tako vina in jedi spajali horizontalno, kar pomeni ugotavljanje oz. ujemanje različnih okusov z vinom. Poskrbljeno je bilo tudi za praktično znanje, saj je eno srečanje potekalo v Gostilni Kunst v Krškem. Tečajniki so k večhodnemu meniju priporočali različna vina in jih družili s hrano. Poleg vin so bila na tečaju podana tudi osnovna znanja o čajih in žganih pijačah.

Tečaj sommelier začetnik so izvajali Majda Debevc, vrhunska strokovnjakinja s področja žganih pijač in sommelierka 3. stopnje, Edvard Kužner, dolgoletni profesor na celjski gostinski šoli, vinski vitez in sommelier 3. stopnje ter Aleksander Bohinc, nosilec sedmih zlatih medalj iz sommelierstva in dobitnik več nagrad s področja gostinstva in strežbe, sommelier 3. stopnje.