alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

artur stern - ms Njena.si

Artur Štern z ženo uživa morsko življenje

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Nm

FOTO: Vladna ekipa v drugo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.02.2013 05:13

Vladna ekipa nadaljuje obisk Dolenjske in Bele krajine.

Najprej se bo sešla na dopoldanskem delovnem posvetu v Dolenjskih Toplicah, ki mu bo sledil niz ločenih obiskov obeh območij. Med osrednjimi temami pogovorov bodo po pričakovanjih ceste, razvojna pomoč Beli krajini in lokalne naložbe.

Medtem ko Novomeščane najbolj zanimajo vprašanja, povezana z vzdrževanjem državnih cest, s cesto tretje razvojne osi, zastalimi in nedorečenimi državnimi naložbami v njihove kulturne ustanove, ustanovitvijo novomeške univerze, vzpostavitvijo regij in pridobivanjem evropskih sredstev, pa se bodo Belokranjci osredotočili na vprašanja razvojne pomoči, neustreznih cestnih povezav, nezadostne območne oskrbe z elektriko, izgradnje optičnega omrežja in nadpovprečno visoke območne nezaposlenosti.

Po dopoldanskem posvetu vlade v Dolenjskih Toplicah, na katerem se bodo njeni predstavniki podrobneje seznanili s stanjem v obeh regijah, njunih težavah in razvojnih izzivih, bo premier Janša obiskal dom starejših občanov v Metliki. V tamkajšnjem Belokranjskem muzeju pa se bo skupaj z ministrom Zvonkom Černačem in državno sekretarko Patricio Čular udeležil novinarske konference o razvojnih izzivih, priložnostih in drugih aktualnih temah, s katerimi se srečujejo prebivalci ter podjetniki obiskanih regij.


Janša se bo v spremstvu nekaterih vladnih predstavnikov nato v Novem mestu sešel še z vidnejšimi predstavniki Dolenjske. Ministri in drugi vladni predstavniki pa se bodo večji del dneva srečevali s predstavniki podjetij, občin in drugih območnih ustanov.

V okviru vladnega obiska v Beli krajini bodo v semiškem Kulturnem centru gostili ločeno srečanje vladnih predstavnikov z vidnejšimi Belokranjci.