voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Novice Hrib pri Hinju

FOTO: Veseli nove pridobitve

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.10.2012 09:41

Pred drugo svetovno vojno je bilo v vasi Hinje in Hribu pri Hinjah pet trgovin, tri gostilne in celo mesarija. Sedaj se kraj ponaša z eno gostilno ter trgovino, ki jo je pred leti prevzela KZ Trebnje.

V soboto, 27. oktobra je bil za prebivalce Hinj in okoliških vasi pomemben dan, saj je Kmetijska zadruga Trebnje odprla prenovljeno sodobno samopostrežno trgovino z živili in repromaterialom, v kateri so zaposleni trije trgovci.

»Zaradi majhnosti stare trgovine smo se odločili iz obstoječega skladišča narediti novo trgovino z več kot 150 kvadratnih metrov prodajnih površin,« je ob slovesni otvoritvi dejal direktor KZ Trebnje Ludvik Jerman in dodal, da je skupna vrednost investicije okrog 110.000 evrov. Kmetijska zadruga Trebnje ne vlaga samo v večje centre, temveč posveča pozornost tudi svojim manjšim trgovinam, v podeželskih vaseh, širi paleto izdelkov in skrbi za založenost trgovin. Kot je pojasnil direktor Jerman je sama investicija potekala precej dolgo, ob tem pa se je zahvalil tudi hinjskemu župniku Cirilu Murnu, ki je omogočil izgradnjo parkirišča in odprtega skladišča na cerkveni zemlji. Kmetijska zadruga je hkrati z novo investicijo poskrbela tudi za urejeno vaško središče. Ob otvoritvi sta številne zbrane pozdravila žužemberški župan Franc Škufca in direktor zadruge Ludvik Jerman, ki je ob tej priložnosti predal vrednostni bon za 500 evrov ravnateljici osnovne šole Prevole Mariji Breceljnik. Ob tem veselem in pomembnem dogodku za kraj so v kulturnem programu sodelovali mladi glasbeniki in učenci OŠ Prevole.