mv-uvhr1 Svet24.si

Ostanki pesticidov prisotni v treh odstotkih ...

REPORTER 39_svet Svet24.si

Pogreb leta ljubljanske elite: kdo vse je prišel ...

pocivalsek blagovne rezerve-bobo Necenzurirano

Počivalšek dela za sina bivšega izraelskega ...

setinc pasek hisa ms pl Reporter.si

To je hiša na obrobju Ljubljane, ki sta si jo ...

doncic 2 Ekipa24.si

Dončić navdušen! Dobil svoj Nascar dirkalnik, ...

tilen-lotrič Odkrito.si

»Vsi smo vsaj enkrat šli čez bolečo zvezo«

krznar maribor Ekipa24.si

Se je Krznar res poslavljal od nogometašev? ...

Novice Novo mesto

FOTO: V Štukljevem letu gimnastična oprema za osnovne šole

Piše: Mestna občina Novo mesto, M.G.

Čas objave:
18.09.2018 08:10

Na Osnovni šoli Center v Novem mestu je včeraj v sklopu Štukljevega leta 2018 potekala slavnostna primopredaja nove gimnastične opreme. Mestna občina Novo mesto v sodelovanju z organizatorjem projekta Zavodom Novo mesto in partnerji iz gospodarstva zagotovila za vse novomeške osnovne šole.

_DSC0245.JPG
Slavnostna primopredaja nove gimnastične opreme
MO NM, M.G.

V Novem mestu v čast 120. obletnice rojstva olimpionika Leona Štuklja poteka projekt Štukljevo leto, ki ga skozi vse leto zaznamujejo številni tematsko obarvani dogodki in prireditve.

_DSC0355.JPG
Štukljevo leto 2018 - Zdrav duh v Novem mestu
MO NM, M.G.

Mestna občina Novo mesto pri tem še naprej gradi uspešno zgodbo sodelovanja z nosilci lokalnega in nacionalnega gospodarstva, ki jo je začela z obeleževanjem 650. obletnice mesta in nadaljevala z Jantarnim letom. S pomočjo podpornikov je uspešno zagotovila dodatnih sto tisoč evrov za izvedbo Štukljevega leta. Četrtina teh sredstev je bila namenjenih zamenjavi dotrajane gimnastične opreme na vseh devetih novomeških osnovnih šolah. Nove blazine, bradlje, gredi in ostala oprema so tako kot zapuščina Štukljevega leta že na voljo mladim šolarjem.

Kot je povedal župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, je gimnastična oprema namenjena zagotavljanju kakovostne športne vzgoje, saj je gibanje ena najpomembnejših vrednot, ki jih je treba razvijati v najmlajših letih. »Z donacijo gimnastične opreme bo zapuščina Štukljevega leta služila novim rodovom Novomeščanov, ki bodo še naprej udejanjali moto letošnjega leta: zdrav duh v Novem mestu,« je še dodal in obenem napovedal tudi osrednjo prireditev Štukljevega leta. Ta bo potekala 12. novembra, predvidoma v novem mednarodnem vadbenem centru za atletiko, kolesarstvo in triatlon v Novem mestu (velodrom v Češči vasi).