plecnikov stadion bezigrad bobo Svet24.si

Je usoda Plečnikovega stadiona odvisna od ...

uroš urbanija Svet24.si

Policija kazensko ovadila Uroša Urbanijo

1696960652-172a6180-1696960549854 Necenzurirano

Ameriška klofuta Brodnjaku: glasovali proti ...

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

primoz roglic Ekipa24.si

Kolesarka vojna za velikega talenta! Vpleteni pa ...

nada-zorec, kmetija-2023 Njena.si

Kmetija: Nadi prekipelo, razočarana sama ...

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

Novice Črnomelj

FOTO: V Črnomlju o gradnji 3. razvojne osi

Piše: B.F.

Čas objave:
11.05.2018 08:43

Na Občini Črnomelj je bil včeraj 6. sestanek Odbora za spremljanje aktivnosti za gradnjo 3. razvojne osi – južni del. Prisotni so ugotovili, da zadeve tečejo skladno s sprejetim protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi.

Na sestanku so bili prisotni županji občin Črnomelj in Semič, Mojca Čemas Stjepanovič in Polona Kambič, župan občine Metlika Darko Zevnik ter poleg predstavnikov z vseh treh belokranjskih občin, še Bojan Papler iz Direkcije RS za infrastrukturo, Severin Maffi iz podjetja DARS, Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine ter Stanislav Malerič, predsednik Območne obrtno - podjetniške zbornice Črnomelj.

sestanek os 2.jpeg

Po pregledu vseh aktivnosti so prisotni ugotovili, da zadeve tečejo skladno s sprejetim protokolom o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi, katerega so dne 6. 10. 2017 podpisali minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, župan Občine Metlika Darko Zevnik in županja Občine Semič Polona Kambič.

Za 3. in 4. etapo gradnje, to je odsek od priključka Osredek do priključka Maline, se pripravlja gradbeno tehnična in prometna preveritev različnih scenarijev faznosti izgradnje (štiri ali dvopasovnica). Na osnovi te študije bo v jeseni pripravljena razpisna dokumentacija za projektno dokumentacijo.

Sprejet je bil še sklep, da se za prenos investitorstva iz DRSI na DARS d.d. zaprosi za sestanek pri ministru za infrastrukturo čim prej, da ne bi prišlo do zastojev pri pripravi dokumentacije in izgradnje na naslednjih odsekih v Beli krajini.