marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

blaž in Lara Njena.si

Blaž Švab bo drugič postal očka

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kaj se je spremenilo v ekipi Dallasa?! Luka ...

Novice Novo mesto

FOTO: Tudi cicibani so čistili sosesko

Piše: MO NM

Čas objave:
24.04.2021 07:01

Na pobudo Mestne občine Novo mesto in Fundacije za otroke Vrtca Ciciban Novo mesto so se čistilne akcije Očistimo sosesko udeležili tudi mali in veliki Cicibani.

V enotah Vrtca Ciciban Novo mesto so akcijo prilagodili ukrepom epidemije in aprilskemu vremenu. Zavihali so rokave in se lotili urejanja zeliščnih korit in gredic, očistili so tudi vrtčevska igrišča, čistili in poskrbeli so za ureditev soseske, gozdov in sprehajalnih poti.

Do svetovnega dneva Zemlje, ki smo ga obeležili v četrtek, so se tako v skupinah Vrtca Ciciban zvrstile čistilne akcije in dejavnosti, ki so v ospredje postavile skrb za okolje. Pogovarjali so se o odgovornem ravnanju z odpadki, varčevanju s pitno vodo, varčevanju z energijo ter o odgovornem odnosu do gozdov in živali. Vzgojiteljice so otroke seznanile z gozdnim bontonom in pomenom tega za naš mestni gozd.

Ciciekologi so sicer dejavni celo leto, vedno znova iščejo nove pristope za ohranitev našega lepega planeta. Zavedajo se svojih ravnanj, zato so skrbni vsak dan.