primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Novo mesto

FOTO: Število dijakov na Šolskem centru raste, z vpisom zadovoljni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.08.2015 12:18

Novo šolsko leto trka na vrata in tudi na največjem Šolskem centru v Sloveniji - ŠC Novo mesto, je že vse nared za začetek pouka. V studiu smo gostili direktorja Štefana Davida, s katerim smo med drugim spregovorili o vpisu, načrtih za novo šolsko leto in predvidenih investicijsko-vzdrževalnih delih.

Kot je v pogovoru za Radio Krka pojasnil direktor ŠC Novo mesto Štefan David, se njihov zavod vztrajno širi. Ne le, da je uspel obdržati število dijakov, z letošnjim vpisom se številka veča.

V novem šolskem letu bo Šolski center obiskovalo 3034 dijakov, kar je za približno 60 dijakov več kot lani. Razdeljeni bodo v skupno 121 oddelkov na štirih programih, in sicer Srednja strojna šola, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Srednja zdravstvena in kemijska šola ter Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola.
Slednja se iz Metlike z letošnjim letom seli v Novo mesto, saj je vpis v belokranjsko enoto močno upadel, s selitvijo pa so, tako Štefan David, rešili težave s prevozi in ohranili delovna mesta pedagoških delavcev. V ta namen bodo na Šolskem centru bogatejši tudi na nove prostore, ki bodo zrasli kot nadgradnja Medpodjetniškega izobraževalnega centra - lesarskih delavnic. Tudi pouk ostaja samo dopoldanski.

Vpisi v izobraževanje odraslih in na Višjo strokovno šolo v sklopu Šolskega centra Novo mesto še potekajo ves september, po prvem roku so z njim po Davidovih besedah zadovoljni.

Upoštevajoč pretekle uspehe, nenehno rast in širitev Šolskega centra ter vse večje število dijakov, na tej novomeški izobraževalni ustanovi, ki je hkrati kot Šolski center največja v Sloveniji, še naprej stremijo k sledenju svojega slogana "Soustvarjamo šolo učenja za življenje". Po besedah Štefana Davida so namreč njihovo glavno vodilo strateške usmeritve. "Še posebej ponosni smo na sodelovanje z gospodarskimi družbami v regiji, saj stanje na trgu narekuje strateško načrtovanje naših izobraževalnih programov, hkrati pa s tem dosegamo kakovost na vseh področjih izvajanja osnovne dejavnosti vzgoje in izobraževanja," je v pogovoru sklenil Štefan David.


Pogovor s Štefanom Davidom