primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Brežice

FOTO: Športno po brežiško

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.09.2015 14:20

Pretekli konec tedna so v Brežicah obeležili zaključek izjemno uspešnega projekta “Šport za zdravo starost”, v sklopu katerega so starejši Brežičani to poletje postali verjetno najaktivnejša množica v Sloveniji.

Skupno so opravili namreč preko 2000 ur aktivnosti, gibanje pa je postalo del vsakdanjika kar 500 uporabnikom pestrega programa. Po številnih urah telovadbe, pilatesa, plesa, nordijske hoje, SUPanja, izletov in drugih aktivnosti pa je preteklo soboto napočil čas za zaključno zabavo.

Osrednji dogodek “#BEACTIVE – Športna predstava sredi Brežic” se je v sobotnem popoldnevu in večeru odvijal v starem mestnem jedru, obiskovalce pa je na prireditvenem mestu čakal pravi športni šov. Med drugim se je predstavila ena svetovno vodilnih akrobatskih zasedb Dunking Devils, ki je v sklopu polurnega programa prikazala svoje košarkaško obarvane letalne sposobnosti, k sodelovanju pa povabila tudi najpogumnejše gledalce. Nekaj poguma je bilo potrebnega tudi za vstop na BMX/skate poligon, kjer so demonstratorji in domači športni navdušenci ves dan izvajali svojevrstne vragolije, otroško zabavo pa je tokrat zaznamovala bodyzorb zabava in cirkuške delavnice. Brežice je tokrat obiskal tudi ultramaratonec Dušan Mravlje in športno ozaveščenim Brežicam spregovoril o svojih svetovno odmevnih dosežkih. Sicer pa so obiskovalci lahko sodelovali tudi v turnirju ulične košarke, delavnici trebšnega plesa ter se pridružili najpomembnejšim akterjem dneva – strejšim Brežičanim, ki so središče dogajanja izkoristili za demonstracijo pridobljenih športnih veščin.

Vzporedno pa je na Športno-rekreativnem centru Grič potekala otvoritev Outdoor Workout Parka z javnim treningom in tekmo. Omenjene površine bodo nadalje na uporabo vsem, ki bodo v idiličnem okolju reke Krke želeli krepiti svoje mišice, enako pa se ob zaključku projekta obeta tudi v mestnem parku, kjer je nova mestna atrakcija postal zunanji fitnes.

Sobotni večer je v starem mestnem jedru sklenila odlična slovenska zasedba Muff in dvignila temperaturo športno obarvanega jesenskega večera.