primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Sevnica

FOTO: Simbioza giba športno povezala 500

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.09.2015 07:56

September so tudi v sevniški občini posvetili kulturi gibanja in športa. S številnimi aktivnostmi je bil temu posvečen celoten teden od 21. do 27. septembra, in sicer v okviru projekta Simbioza giba.

Ob motiviranosti društev in institucij je pod koordinacijo Športne zveze Sevnica in KŠTM Sevnica, pod ambasadorstvom Občine Sevnica in z več podporniki, potekal celotedenski urnik športa in rekreacije. Skupno se ga je, na vseh točkah oziroma javnosti ponujenih možnostih za sodelovanje, v tem času udeležilo 499 športa, rekreacije in druženja željnih občank in občanov.

V jutranjih urah je v lepem okolju reke Save, na urejenem makadamskem nasipu pri sevniški srednji šoli, potekala nordijska hoja v organizaciji Športne zveze Sevnica. Športna zveza je tam izvajala tudi uvedbo v fitnes vadbo na prostem, ki je s postavitvijo teh naprav in trim steze omogočena od lanskega leta. Uvedba v fitnes vadbo je potekala v fitnes studiu v sevniškem športnem domu pri bazenu, in sicer v organizaciji KŠTM Sevnica. Društvo borilnih veščin Ippon je v prostorih športnega doma izvajalo Osnove rekreativne samoobrambe, Klub borilnih veščin Sevnica pa je pripravil Cooperjev test.

Na balinišču v Sevnici je v organizaciji Balinarskega kluba Hrasti in Društva upokojencev Sevnica potekalo balinanje. Športno društvo Partizan Sevnica je izvajalo pilates, aerobiko, predšolsko vadbo in vadbo za aktivne seniorje. Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica je pripravil raznolike aktivnosti – od športno-zabavnih in skupinskih iger, vodenih aktivnosti, pohodništva »Po poteh azeleje«, namizni tenis, balinanje in štafetne teke, pohod in ogled parka. Kolesarsko društvo Sevnica se je vključilo z delavnico »Popravi, pripravi kolo« in medgeneracijskim kolesarjenjem ob Savi, Planinsko društvo Sevnica pa z organizacijo pohoda na Lisco tako planinski kot tudi plezalni poti, ki je urejena in odprta od letošnjega leta.



Kako je potekala koordinacija vsega naštetega, je ob zaključku projekta na Lisci povedal podpredsednik Športne zveze Sevnica Miran Grubenšek, ki je bil celoten čas priprave in izvedbe močno vključen v dogajanje. Koordinator akcije je bil tudi javni zavod KŠTM Sevnica, v imenu katerega je zbrane pozdravila direktorica Mojca Pernovšek. Zelo spodbudno pozitivno oceno, da je bila sevniška občina od vseh sodelujočih v projektu, ki je povezal 450 lokacij in 27 občin, med petimi najbolj aktivnimi in angažiranimi, je podala predstavnica projekta Ana Pleško.

Občina Sevnica je v projektu Simbioza Giba prepoznala več dodanih vrednosti, med njimi medgeneracijsko povezovanje, večjo vključenost in povezovanje društev, prenos znanj, spodbujanje za širšo vključenost v šport ter tesnejše sodelovanje društev in inštitucij. Kot ambasador projekta se je podpisal župan Srečko Ocvirk, ki je prav tako pozdravil zbrane na Lisci in zaželel, naj bodo rezultati projekta spodbuda za nadaljnje, trajno delo v tej smeri, za spodbudo gibanju in zdravemu načinu življenja, občina pa bo tudi v bodoče skrbela za razvoj in možnosti izvajanja množičnega, rekreativnega športa.

Za prijetno razpoloženje je na Lisci poskrbel priložnostni glasbeni sestav, v katerem igrajo in prepevajo mladi domačini Rok Habinc, Nina Prah, Jernej Abram in Primož Lisec.