kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Šentrupert

FOTO: Šentrupert objavil razpise

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.02.2016 08:46

Občina Šentrupert bo za programe na področju športa, socialnega varstva, kulture, turizma in kmetijstva na podlagi javnih pozivov razdelila več kot 67 tisoč evrov. Večina pozivov ima roka za prijavo 25. marca.

Na razpisu, ki je odprt do 25. marca, je 12.000 evrov namenjenih naložbam v kmetijska gospodarstva, 8.000 naložbam za ohranjanje kulturne dediščine na kmetijskih gospodarstvih, 8.000 naložbam v nekmetijsko dejavnost na kmetiji (gre za dopolnilne dejavnosti na kmetiji) in 2.000 za izobraževanje in usposabljanje za nekmetijsko dejavnost na kmetiji. Poleg tega je 500 evrov razpisanih za pomoč za plačilo zavarovalnih premij, 2.000 za sofinanciranje operativnih stroškov transporta z odročnih krajev in 2.000 za podporo delovanju društev s področja kmetijstva in razvoja podeželja.

Prav tako do 25. marca lahko zainteresirani oddajo prijave na poziv za sofinanciranje programov na področju kulture, kjer je skupaj razpisanih 11.000 evrov, socialnega varstva, kjer je na voljo 7.040 evrov, ter turističnih prireditev, kjer je na voljo 6.000 evrov. Razpis s področja športa je odprt še do 18. marca, občina pa namenja tej dejavnosti skupaj 5.300 evrov. Novost na področju t.im. županovih sredstev oziroma poziva za sofinanciranje programov, ki niso predmet drugih razpisov, je ta, da morajo biti vloge na predpisanem obrazcu oddane do 30. aprila, vrednotenje na podlagi vnaprej postavljenih meril pa bo dalo odgovor, kdo bo denar tudi prejel.


Zaradi številnih novosti, ki jih prinašajo letošnji pozivi, bo občina predstavnike društev z njimi seznanila na posebnem srečanju, ki je napovedano za 9. marec.

Mateja Jazbec o razpisu za kmetijstvo in bistveni novosti.mp3