kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Črnomelj

FOTO: Rekonstrukcija Prešernove ulice in dela Ulice Čardak

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.02.2016 17:06

V Črnomlju so v petek odprli rekonstruirano Prešernovo ulico in del Ulice Čardak. Novo podobo ulice so z rezanjem traku namenu simbolično predali županja občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, predsednik uprave CGP d.d. Novo mesto Martin Gosenca, direktor JP Komunala Črnomelj d.o.o. Samo Kavčič ter prebivalec Prešernove ulice gospod Fir.

(Foto: Tomislav Urh)
Gradbeno dovoljenja za rekonstrukcijo Prešernove ulice in dela Ulice Čardak je bilo izdano v začetku leta 2013. Nato so podpisali pogodbo za obnovo vodovoda in fekalne kanalizacije z JP Komunala Črnomelj d.o.o., gradbeni nadzor in koordinatorstvo varstva pri delu pa je izvajalo podjetje Ambiens d.o.o. iz Črnomlju.
Dela so zajemala obnovo 658 m vodovoda in 453 m fekalne kanalizacije.

Pogodba za rekonstrukcijo Prešernove ulice in dela Ulice Čardak z javno razsvetljavo, pločnikom in meteorno kanalizacijo je bila na podlagi javnega naročila v juniju 2014 podpisana s podjetjem CGP cestno in gradbeno podjetje d.d. Novo mesto, za gradbeni nadzor in koordinatorstvo zdravja pri delu pa julija 2014 s podjetjem Ambiens d.o.o. iz Črnomlju. Javno razsvetljavo je izvajal podizvajalec EVI d.o.o. iz Črnomlja. Ta dela so zajemala obnovo nekaj več kot 480 m ceste in novo javno razsvetljavo ob cestah in pločnikih (14 varčnih LED svetilk).

Dela so se v gradbenem smislu končala v oktobru 2015. Celotna vrednost investicije znaša 754.825,11 EUR z DDV.
Za cesto je Občina Črnomelj v letu 2014 in 2015 iz proračuna RS dobila 224.448 EUR za sofinanciranje občinskih projektov po 21. členu Zakona o financiranju občin, ostali del stroška investicije pa je kril proračun Občine Črnomelj.