kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

FOTO: Razvili bodo kolesarsko omrežje

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2018 09:01

V zadnjem času je trend kolesarjenja v Sloveniji v zelo strmem porastu. Kolesarjenje, bodisi rekreativno, bodisi kot oblika transporta, pozitivno vpliva tako na zdravje, kot tudi na okolje v katerem živimo.

Kolesarska pot_KOLPA_KO─îEVSKI ROG_GORJANCI.jpg

Dobro razvita kolesarka infrastruktura pozitivno vpliva na gospodarstvo in razvoj, še zlasti na območju, kjer je potencialov za še hitrejši in boljši razvoj turizma veliko.

DSC_0377.JPG

Na Vinici so včeraj župani občin Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Metlika, Semič in Mestne občine Novo mesto z Ministrstvom za infrastrukturo in koordinatorjem projekta Razvojnim centrom Novo mesto d.o.o.,  podpisali dogovor o sodelovanju pri izgradnji skupnega kolesarskega omrežja »KOLESARSKA POT DO KOLPE SKOZI KOČEVSKI ROG in GORJANCE«.

DSC_0373.JPG

Projekt je velikega pomena za sklenitev državnega omrežja kolesarskih povezav, saj se navezuje na kolesarske povezave Sava – Krka bike v Dolenjskih Toplicah, 4P – prijetna pot prijateljstva in povezovanja v Žužemberku ter na kolesarsko povezavo iz Kočevja proti Ribnici in nato Ljubljani.

DSC_0367.JPG

Projekt predvideva skoraj 200 km kolesarskih poti. Z vključitvijo tega projekta bo omrežje oblikovano, zasnovano in opremljeno tako, da se bodo kolesarski navdušenci lahko v prihodnje vozili po celotni regiji JV Slovenija.

DSC_0391.JPG