princ william, princ harry, meghan markle, kate middleton Svet24.si

Tega Kate Midleton še danes ni odpustila Meghan ...

Užgorod Svet24.si

Po poljskih v blokado še slovaški tovornjakarji,...

slovenske-železnice, železniška-postaja-jesenice Necenzurirano

To je železniška postaja, ki nas bo stala 126 ...

bobnar lindav mnz Reporter.si

(EKSKLUZIVNO) Sova ovadila Bobnarjevo in Lindava

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

Novice Dolenjske Toplice

FOTO: Rajkovi v začasnem domu

Piše: N.R.

Čas objave:
07.05.2018 16:41

Humanitarna akcija Območnega združenja RK Novo mesto Pomagajmo družini Rajk se preveša v drugo polovico zastavljenih aktivnosti. To je preselitev družine v začasno bivališče in začetek obnovitvenih del.

Postavitev dveh bivalnih enot za Rajkovo hišo se je izkazala za neizvedljivo, zato so s soglasjem Občine Dolenjske Toplice obe enoti postavili pred Kulturni dom v Podhosti. Mobilno hiško je donatorsko posodilo podjetje Adria dom iz Kanižarice in poskrbelo za dostavo in priključitev vseh inštalacij pri hiški.

2 - Priprava terena

Uprava RS za zaščito in reševanje je dostavila bivalni kontejner, ki je namenjen bolj shrambi stvari, ki jih Rajkovi vsakodnevno potrebujejo. Kartonal Novo mesto je doniral 30 škatel, v katere so Rajkovi v kleti shranili svoje stvari. Postavitev in priključitev obeh bivalnih enot je usklajevalo podjetje Pagras, ki bo s podizvajalci poskrbelo tudi za obnovitvena dela.

4 - Dostava mobilne hiške


V soboto, 5. maja, so pri selitvi pomagali predsednik Marjan Grahut, sekretarka območnega združenja Barbara Ozimek in prostovoljka in pobudnica akcije, Nuša Rustja. Z zadovoljstvom so ugotovili, da je za Rajkove v novem domu dobro poskrbljeno. Matej Rajk se zahvaljuje vsem, ki so poskrbeli za njihov začasni dom, saj jim hiška in kontejner nudita dovolj udobja. Potrudili se bodo, da bosta obe bivalni enoti po vrnitvi v takem stanju, kot so ju dobili.

3 - Postavitev kontejnerja.jpg


Zahvaljujejo se Občini Dolenjske Toplice, podjetjema Adria dom in Pagras, Upravi RS za zaščito in reševanje ter Kartonalu Novo mesto, ki so omogočili izvedbo te zahtevne preselitve. Uspela je z veliko medsebojnega sodelovanja in usklajevanja in pokazala, da se z dobro voljo in angažiranjem lahko izpelje še tako zahtevna akcija.

5 - Hi+íka na pravem mestu.jpg

Na računu Rdečega križa Območne enote Novo mesto, so za Rajkove zbrali dobrih 31.000 evrov, sredstva za obnovo hiše zbirajo še naprej, iščejo tudi donatorje za talne obloge in mizarska dela.


POMAGAJMO DRUŽINI RAJK

TRR: SI560297 0025 9477 202
sklic: 00-903056
pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK
naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto

Foto: OZRK in M. R.