supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Metlika

FOTO: PungART 2013

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2013 09:39

V Metliki je 19. in 20. aprila potekal že 6. glasbeni mednarodni festival PungArt 2013, ki je odprl sezono open-air koncertov v Sloveniji.

V dveh je na veliki oder stopilo 7 glasbenih skupin iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Festival je v 2-dneh obiskalo približno 1400 ljudi.

PungArt 2013 smo organizatorji iz Kud Plac posvetili preminulemu prijatelju in članu, g. Josipu Hrste, kateremu smo pred nastopom domačinov Indust-Bag poklonili minuto tišine in projekcijo njegovih trenutkov z ekipo Kud Plac.
BB Shop so svoj performans zaradi minulega dogodka in osebnih razlogov odpovedali, vendar so obljubili ekskluzivni nastop na Tednu kulture na placu, ki bo potekal od 15. do 21. julija v Metliki.

V petek so publiko glasbeno prežemali: Sedukt iz Novega mesta, ki so se kljub mladosti izkazali za kvalitetne punk-rockerske alternativce; Indust-Bag iz Metlike, ki je kljub patini, katero si je nadel po 30ih letih delovanja, zvenel prepričljivo in sveže; Atheist-Rap iz Srbije, ki so pred nastopom okušali belokranjske dobrote v zidanici, kar jim je zagotovilo ogromno energije za happy punk in obvladovanje publike; zaključek pa je pripadel skupini Brkovi iz Zagreba, ki je v vrste ob odru privabila predvsem metalsko in punk subkulturo, ki so bili priča pravemu balkanskemu esperantu.

V soboto je publika trošila zadnje atome za: B.T.K. iz Stične, omladinci, ki preigravajo zelo melodičen punk in nadzirajo večglasno petje; Karmakoma iz Krškega, ki so dejansko bili največje presenečenje festivala med manj znanimi bendi, publiko pa so držali v napetosti elektronskih tonov in rock vokala; 2-urni zaključek PungArta so manevrirali Gobac in kompanija – Psihomodo Pop, stari in vsem znani pop-rockerji iz Hrvaške, ki so napolnili prizorišče do zadnjega kotička.

Ob tej priložnosti se organizatorji zahvaljujemo bendom za glasbeno barvanje nočne tišine, sponzorjem za podporo, publiki za odzivnost, prisotnost, kreiranje več kot prijetnega ambienta in vsem, ki nam dajete razlog, da festival PungArt nastaja, obstaja in živi naprej!