alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

artur stern - ms Njena.si

Artur Štern z ženo uživa morsko življenje

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Brežice

FOTO: Prvi diplomant brežiške Fakultete za turizem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.08.2015 14:56

Na brežiški Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru so danes obeležili pomemben mejnih v svoji zgodovini, in sicer prvi zagovor diplomskega dela. Pod mentorstvom doc. dr. Božidarja Veljkovića je diplomsko delo javno zagovarjal študent Matija Lozančić.

Župan občine Brežice Ivan Molan se je z velikim veseljem udeležil prvega zagovora diplomskega dela študenta fakultete za turizem Brežice. Študent Matija Lozančić, ki je kar dvakrat prejel nagrado za najuspešnejšega študenta Fakultete za turizem, je uspešno zagovarjal diplomsko delo z naslovom »Razvoj integralnega turističnega produkta v mestu Karlovac«, ki ga je izdelal pod mentorstvom doc. dr. Božidarja Veljkovića.

Diplomant Matija Lozančić je s programom Fakultete za turizem zadovoljen, poleg odličnega teoretičnega znanja je imel tudi možnost sodelovanja v projektih, kar mu je tudi utrdilo zaupanje v lastne sposobnosti. Za prihodnje študente si želi še več praktičnega znanja in pouka.

Župan Ivan Molan je dejal, da je prvi diplomant pomemben mejnik fakultete, saj je občina že od l. 2000 želela nadgraditi kakovosten osnovnošolski in srednješolski sistem izobraževanja. Občina Brežice je skupaj z Univerzo v Mariboru v l. 2006 podpisala pismo o nameri, l. 2009 pa ustanovila Fakulteto za turizem, prvi študenti so se lahko vpisali v študijske programe v študijskem letu 2012/2013. V času od l. 2006 do letos je Občina Brežice za zagotavljanje delovanja fakultete namenila 3 milijone evrov, od tega približno 750.000 evrov za prostore fakultete. S tem se financiranje občine zaključuje, je dejal župan Ivan Molan, ki nadaljnje sodelovanje fakultete in občine vidi pri skupnih projektih in strategijah povezanih s temo turizma. V načrtu za prihodnje imata fakulteta in občina urejanje novih prostorov za učni in raziskovalni center s pomočjo evropskih sredstev.

Kot so še sporočili s fakultete, študent Matija Lozančić prihaja s Hrvaške in se je na Fakulteto za turizem vpisal kot eden tistih, ki je prvi prepoznal prednosti študija turizma na Univerzi v Mariboru in konkretno v Brežicah. Ves čas svojega študija je izstopal s svojim odličnim znanjem in voljo do dela, kar se je odražalo tudi v dveh nagradah za najboljšega študenta svoje generacije, ki ju je prejel v preteklih letih.
Slovesnega dogodka so se poleg dekana Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjana Brumna udeležili še prorektorica za študijske zadeve Univerze v Mariboru red. prof. dr. Nataša Vaupotič, župan Občine Brežice Ivan Molan in poslanec v Državnem zboru Igor Zorčič.