Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Črnomelj

FOTO: Prvi del Tedna portugalke zaključen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2012 12:55

»Človek mora spoznati vino tako, kot spozna prijatelja; ne zgodovina in ne literatura mu ne bosta v pomoč. To znanje mora osvojiti sam, samostojno iz svoje notranjosti in ne od zunaj.«

Prvi del Tedna portugalke v Črnomaljski kleti v soorganizaciji Društva vinogradnikov Črnomelj in OI JSKD Črnomelj je zaključen.

V tretjem dnevu je svoje delo in mlado portugalko predstavila družina Hoznar iz Ručetne vasi pri Črnomlju. Znani vinar Alojz Hoznar vinogradniško-vinarsko delo uspešno predaja svojemu sinu Urošu, ki se že samostojno preizkuša, pri čemer očetovo znanje in izkušnje z veseljem upošteva. Kot kaže, je družina Hoznar že leta na dobri poti.

Včeraj je številno publiko je z glasbo pozno v noč navduševal DeŽur trio, katerega duša je seveda Črnomaljec Janez Doltar.


Po nekajdnevnem premoru ste na dneve portugalke ponovno vabjeni v sredo, 17. 10., ko se bo ob 20. uri predstavil vinar Franci Turk z Jelševnika pri Črnomlju.

Glasbeni del večera bomo prepustili Darku Daretu Grgiču, ki bo predstavil svojo zgoščenko »Pesmi izpod soda« in vas nato zabaval tudi z drugo glasbo.