Boštjan Čukur, keramičar, učitelj Svet24.si

S 6Pack Čukurjem o ogroženih poklicih in ...

Lojze Gorjanc Svet24.si

Umrl je legendarni skakalni trener Lojze Gorjanc

1664390906-26112006-ff2da393ff299105f72110c6bc3933f6 Necenzurirano

Bivši prvi operativec SDS o razhodu z Janšo, ...

Predsednik vlade Dr Reporter.si

Tina Gaber se mi smili, pa Golob tudi. A ne dela ...

viole olimpija maribor Ekipa

Denarna kazen in brez navijačev: To so posledice ...

tilen-lotrič -1 Revija Stop

Tilen Lotrič božične okraske kupil že oktobra

avstrija slovenija Ekipa

Po tekmi Avstrija - Slovenija zavrelo, predsednik ...

Novice Brestanica

FOTO: Pri Ribniku okusen posvet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.11.2012 10:02

V Gostišču Dular na Ribniku so pripravili kulinarični posvet posavskih gostincev in njihovih kuharjev. Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič.

Sproščeno srečanje je bilo namenjeno pogovoru o sodelovanju in povezovanju med ponudniki ter skupni promociji na nivoju regije. Pobuda srečanja s strani Centra za podjetništvo in turizem Krško je bila med ponudniki pozitivno sprejeta, saj se je na posvetu zbralo preko 30 udeležencev.

Po besedah predstavnice CPT Krško, Ksenje Kragl, je v kriznih časih povezovanje in skupno nastopanje na trgu še toliko bolj potrebno. Posavje se ponaša z raznoliko in pestro kulinarično-vinsko ponudbo, ki skupaj z naravnimi in kulturnimi znamenitosti ter tradicionalnimi dogodki predstavlja velik potencial za razvoj turizma v regiji. Gastronomija pa predstavlja tudi enega temeljnih načinov spoznavanja kulture kraja in njegove identitete. Ponudniki so menili, da je pobuda o združevanju dobrodošla, saj je potrebno graditi na medsebojnem sodelovanju in izmenjavi znanj ter izkušenj.

Na srečanju je strokovno znanje in kuharske izkušnje z udeleženci delil tudi kuharski mojster in kulinarični umetnik Tomaž Kavčič. Tomaž je s svojim delom narisal Slovenijo na evropski kulinarični zemljevid ter se uveljavil kot edinstven ambasador slovenske gastronomije. Včeraj je udeležencem pripravil nekaj jedi iz posavskih surovin, z namenom prikaza uporabe lokalno pridelane hrane pri sestavljanju jedilnikov. Tomaž je motivacijsko dopoldne namenil tudi pogovoru o pomembnosti hišnih jedi, s katerimi naj bi se ponašali posamezni ponudniki in vračanju k preprostosti in izvirnosti jedi. Prav tako je poudarjal pomen sodelovanja, brez katerega tudi sam ne vidi zgodbe o uspehu.


Vse pripravljene jedi so udeleženci lahko tudi poskusili ter se o načinu priprave in enostavnih trikih pogovorili s Tomažem, ki je z veseljem delil svoje znanje.