kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Novo mesto

FOTO: Prešerno v domu starejših Novo mesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.02.2016 14:14

Za lepo kulturno prireditev so konec tedna, za stanovalce Doma starejših občanov Novo mesto poskrbeli dijaki Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole Novo mesto in mešani pevski zbor stanovalcev »Prijatelji« vse pa je spremljala glasba pod mentorstvom prof. Lorene Mihelač.

(Foto:S.Mirtič)

Zbor stanovalcev je skupaj s srednješolkami zapel Prešernovo Zdravljico. V nadaljevanju pa so dijaki pripravili literarno-glasbeno predstavo z naslovom »Prešerna izpoved«.

Za pravo vzdušje, veselo razpoloženje, ki se je stopilo v prešerno petje pa so poskrbeli mladi harmonikaši in ansambel Žmurek, ki so dokazali, da niso samo dobri lesarji ampak tudi dobri glasbeniki.

Z nasmehom na ustih, preprostostjo in sproščenostjo so zaigrali najlepše melodije, ki so povezovale tri generacije. Družno so s stanovalci ob njihovi himni »V dolini tihi« tudi zapeli, potočili kakšno solzo sreče in veselja, ki so jo prevevali spomini na mlada leta.

Zbrane je pozdravila direktorica doma mag. Milena Dular in pohvalila dijake ter vse nastopajoče , ki so polepšali dan stanovalcem. Varovanci novomeškega DSO-ja so ob tej priložnosti prejeli v dar terapevtske pripomočke, ki sta jih v imenu od Šolskega centra Novo mesto – Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole predala direktor ŠC Novo mesto Štefan David in ravnateljica Damjana Gruden.

Pripomočke- posebne mizice za invalidske vozičke so izdelali dijaki v lesarskih delavnicah, material zanj pa je podarilo podjetje Podgorje iz Šentjerneja.