kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Brežice, Beograd

FOTO: Predstavitev Slovenije in Brežic v Beogradu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.02.2016 14:44

V Beogradu je potekal 38. Mednarodni sejem turizma. Gre za največji turistični sejem v JV Evropi, saj se je na njem v preteklem letu predstavilo več kot 1000 razstavljavcev iz 53 držav, obiskalo pa ga je več kot 62.000 ljudi.

Slovenija se je letos pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) skupaj s 17 turističnimi destinacijami in podjetji ponovno predstavila kot država partnerica in vabi na oddih v zeleno, aktivno in zdravo deželo. Na stojnici sva bila s Termami Čatež prisotna tudi predstavnika iz ZPTM Brežice.

Sejem je odprl predsednik vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ki je izrazil zadovoljstvo nad partnerstvom Slovenije na letošnjem sejmu. Slovenija je sicer na srbskem trgu prepoznana in cenjena destinacija. Otvoritev je obiskalo več kot 50 medijskih hiš, tako da je bila naša država v prejšnjih dneh v srbskih medijih izredno izpostavljena. Po otvoritvi sejma je srbskega predsednika Vlade sprejel še slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Za popestritev dogajanja in večjo opaznost Slovenije je pred vhodom obiskovalce vabil Slovenski aktivni park, kjer je bila na voljo možnost aktivnega sodelovanja na poligonu za kolesarje, plezalni steni, slack linu, obiskovalci pa so lahko obiskali tudi iglu.


Drugi dan sejma so slovensko stojnico obiskali tudi predstavniki nogometnega kluba Crvene zvezde, ki so s Termami Čatež podpisali dogovor o nadaljevanju sodelovanja pri izvedbi športnih priprav. Pred stojnico je v sklopu dogodka potekalo tudi slikanje z nogometaši iz kluba. Gneča pred stojnico in zanimanje za našo destinacijo sta bila tako nepopisna.

Z ostalimi destinacijami na Slovenski stojnici so se dogovorili za tesnejše sodelovanje, sejem pa je prav tako omogočil spoznavanje dobrih praks tako na slovenskem prostoru, kot tudi v drugih državah, ki jih bomo skušali uvesti tudi pri nas. V ponudbi se namreč lahko kosamo z že vzpostavljenimi in uspešnimi destinacijami, manjka le še nekaj več finančnega vložka, nadgrajena promocija ter razvoj destinacije kot celote, dodajajo pri ZPTM Brežice.