markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Novice Brestanica

FOTO: Predor v Brestanici odprt za kolesarje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.09.2016 13:43

Župan občine Krško mag. Miran Stanko, predsednik sveta KS Brestanica Vlado Bezjak in kolesarja iz krške osnovne šole so danes dopoldan v Brestanici slovesno namenu predali nov odsek kolesarske poti skozi 590 metrov dolg predor, ki povezuje Brestanico od gasilskega doma do železniške postaje.

Foto: Občina Krško

Občina Krško je pred leti od Rudnika Senovo v zapiranju odkupila parcele na celotni trasi ozkotirne železnice, tudi v predoru, z namenom, da uredijo kolesarsko stezo. Tako je še dodatno povezana kolesarska pot med Krškim in Senovim, ki je bolj varna in vodi mimo glavnih prometnih cest.

Investicija v višini 40.000 evrov je stekla v letošnjem letu, potrebno pa je urediti še zadnjo plast oziroma stezo asfaltirati.


Kot je ob odprtju poudaril župan občine Krško mag. Miran Stanko, v občini sledijo načelom trajne mobilnosti, tudi pri izgradnji infrastrukture. Občina Krško načrtuje še povezati ta odsek skozi Brestanico do večnamenske poti, ki vodi do Senovega, in še naprej proti večnamenski poti pri cerkvi na Senovem.
Novo kolesarsko povezavo skozi predor so ob odprtju prvi prevozili učenke in učenci posavskih osnovnih šol ter dijaki Srednje šole Krško – Sevnica, ki so pod vodstvom Antona Zakška nadaljevali pot proti Koprivnici v okviru dogodkov ob Evropskem tednu mobilnosti. S pesmijo so dogodek popestrili malčki iz brestaniškega vrtca Palček.