Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

MEI RABIČ 1 Njena.si

Kako je 'Ela' postala zvezda serije Skrito v raju?...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Novice Bistrica ob Sotli

FOTO: Povezovanje mladih preko Sotle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 13:47

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je izvedlo prvo srečanje mladih v okviru projekta 'Evropska reka', s katerim bodo v osmih mesecih povezovali mlade z obeh bregov reke Sotle.

Namen projekta je naučiti mlade kritičnega pogleda in analiziranja obstoječega družbenopolitičnega položaja mladih ter tudi javno in jasno izraziti svoje poglede. Mlade bodo temu vspodbujali s filmsko delavnico, kjer bodo pridobili veščine in znanje o nastajanju filma, hkrati pa poudarjali ustvarjalnost in razvijali lastno kritično mišljenje. Da si bodo mladi izoblikovali svoj prostor v lokalni skupnosti, bodo pripravili lokalno strategijo razvoja na področju mladih, ter jo predložili predstavili Občini Bistrica ob Sotli, ki je prav tako prevzela vlogo partnerja v projektu.

Občina Kumrovec bo kot partner aktivno sodelovala s KUM: preko anket in intervjujev bodo zbrali mnenja, predloge in izzive mladih v občini. Izsledki bodo na koncu zbrani in oblikovani v tiskani publikaciji. Ena glavnih aktivnosti bo javna razprava, ki se je bodo udeležili vsi štirje partnerji projekta, gost bo predstavnik evropskega parlamenta. Srečanje se je zaključilo s koncertom, ki so ga poimnovali 'Koncertni večer Karla Marxa', na katerem so se predstavili domači The Gheni, mlada zasedba Husta iz hrvaškega Klanjca ter zasedbi Majmoon Jealousy Mountain Duo iz Nemčije, piko na i pa je predstavila hrvaško nemška zasedba Majmoon.


Do 20. maja se lahko mladi ustvarjalci s svojim predlogom prijavite na natečaj za celostno grafično podobo projekta Evropska reka, razpisni pogoji pa so objavljeni na http://www.klub-metulj.org. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Mladi v akciji.