simbolična, buča, buče, polje, njiva, kmetijstvo Svet24.si

Kmetijski inštitut: Za lansko slabo letino buč ...

1712137942-172a6830-1712137928011 Svet24.si

Janša si je s tviti in izpadi v preteklosti zaprl...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

vila petek malecnik Reporter.si

Nekdanji Janšev čudežni deček za 749.000 evrov...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Park Bo-ram je pritegnila pozornost javnosti s svojim nastopom v Superstar K2 Odkrito.si

Žalost - nepričakovano preminula mlada pevka!

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Novice Bistrica ob Sotli

FOTO: Povezovanje mladih preko Sotle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 13:47

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je izvedlo prvo srečanje mladih v okviru projekta 'Evropska reka', s katerim bodo v osmih mesecih povezovali mlade z obeh bregov reke Sotle.

Namen projekta je naučiti mlade kritičnega pogleda in analiziranja obstoječega družbenopolitičnega položaja mladih ter tudi javno in jasno izraziti svoje poglede. Mlade bodo temu vspodbujali s filmsko delavnico, kjer bodo pridobili veščine in znanje o nastajanju filma, hkrati pa poudarjali ustvarjalnost in razvijali lastno kritično mišljenje. Da si bodo mladi izoblikovali svoj prostor v lokalni skupnosti, bodo pripravili lokalno strategijo razvoja na področju mladih, ter jo predložili predstavili Občini Bistrica ob Sotli, ki je prav tako prevzela vlogo partnerja v projektu.

Občina Kumrovec bo kot partner aktivno sodelovala s KUM: preko anket in intervjujev bodo zbrali mnenja, predloge in izzive mladih v občini. Izsledki bodo na koncu zbrani in oblikovani v tiskani publikaciji. Ena glavnih aktivnosti bo javna razprava, ki se je bodo udeležili vsi štirje partnerji projekta, gost bo predstavnik evropskega parlamenta. Srečanje se je zaključilo s koncertom, ki so ga poimnovali 'Koncertni večer Karla Marxa', na katerem so se predstavili domači The Gheni, mlada zasedba Husta iz hrvaškega Klanjca ter zasedbi Majmoon Jealousy Mountain Duo iz Nemčije, piko na i pa je predstavila hrvaško nemška zasedba Majmoon.


Do 20. maja se lahko mladi ustvarjalci s svojim predlogom prijavite na natečaj za celostno grafično podobo projekta Evropska reka, razpisni pogoji pa so objavljeni na http://www.klub-metulj.org. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Mladi v akciji.