kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

jasmin-cerić Njena.si

Intervju: Špartanski duh s srcem na dlani in ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Semič

FOTO: Pomladili bi društvo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.03.2013 13:55

Danes dopoldne so se v hotelu Smuk Semič sestali člani glavnega odbora ZB za vrednote NOB Semič na rednem letnem občnem zboru.

Razpravljali so o 7 točkah dnevnega reda, povabili so tudi semiško županjo Polono Kambič, predsednika pokrajinskega sveta ZB za vrednote NOB za Dolenjsko in Belo krajino, predstavnike ZB za vrednote NOB Črnomelj in predstavnike Veteranov za Slovenijo 91 Bela krajina.

Semiško združenje je samostojno, domoljubno in nepridobitno društvo, v katero se z namenom uresničevanja skupnih interesov prostovoljno združujejo borci in drugi udeleženci NOB ter vsi tisti, ki imajo pozitiven odnos do vrednot NOB.

Predsednik ZB za vrednote NOB Semič je podal poročilo o delu, da so se udeležili številnih proslav in komemoracij s prioritetne liste, ki je bila sestavljena na seji PS za vrednote NOB za Dolenjsko in Belo krajino. Sodelovali so z ostalimi organizacijami ZB v Beli krajini in Dolenski. V letošnjem letu jih čakajo podobne naloge in aktivnosti. Posebej pa se morajo truditi za pomlajevanje članstva tako v krajevnih organizacijah kot v OOZB za vrednote NOB Semič.

Kambičeva je pohvalila delo društva in obljubila, da koliko bo možnosti v občini bo pripomogla pri finančni in pomoči, saj toliko ko so si zadali drla ne bodo zmogli sami.