kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Mirna Peč

FOTO: Pestro dogajanje v vrtcu Cepetavček, Mirna Peč

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.02.2016 15:00

V vrtcu so se kulturno obarvali. Kulturno obnašanje je nekaj, kar je treba začeti privzgajati že najmlajšim. Strokovne delavke so v vrtcu poskušale pričarati pestro paleto dejavnosti, ki so jih obogatile in v njihovih srcih ustvarile lep spomin na kulturno druženje.

Odprtje kulturnega tedna je začel očka Ajde, ki je s kitaro in pesmimi izvabil iz naših grl otroške pesmi, ki so jih bolj ali manj poznali vsi.

V vseh oddelkih je stekel pogovor z otroki o državnih simbolih ter ustreznem obnašanju ob njenem predvajanju (vstanemo in po njej nikoli ne ploskamo). Pogovarjali so se o Sloveniji, o pravicah in dolžnostih državljanov. Vsak oddelek je izdelal slovensko zastavo, ki jo bodo izobesili pred igralnico ob vsakem slovenskem prazniku.

En dan so se z oddelki starejših otrok odpravili tudi na prireditev v opero, kjer so si ogledali baletno prestavo Picko in Packo. Vsak otrok je sedel na svoj stol v dvorani in v skladu z bontonom spremljal predstavo. V vrtcu jih je obiskala tudi gledališka skupina Teater za vse s predstavo Škrat v operi.

Da pa je pomembno tudi kulturno obnašanje in ozaveščanje v naravi, so poskrbele s čistilno akcijo.

Kulturno vedenje, ozaveščanje je in mora biti vsakodnevni del otrokovega odraščanja, ne le v mesecu kulture. V njihovem vrtcu se zavedajo, da je to le košček v celotnem mozaiku kulturnega vedenja.

VRTEC V NARAVI

Strokovne delavke z 39 otroki iz oddelkov Medenjaki in Skalne miške so se odpeljale z avtobusom v CŠOD Lipa v Črmošnjice. Vedeli so, da nas čakajo pestri dnevi, polni dogodivščin. Vožnja do Črmošnjic je bila polna pričakovanja in je hitro minila, presenetila pa jih je tudi količina snega v samem kraju.

Po namestitvah v sobe so se otroci preimenovali v Leve, Levinje, Snežinke, Pirate, Zajčke, Miške, Zmajev brlog, Zvezdni pokal in Zvezdne utrinke.

V vseh treh dneh se je zvrstilo veliko zanimivih dejavnosti, ki so spodbujale aktivnost: sankanje z bobi, slikanje na svilo, orientacijske igre, večerni pohod s petrolejkami, belokranjski ples, pohod ob Divjem potoku … Otroci so se tovrstnemu načinu bivanja hitro privadili ter uživali v zimskih radostih in drugih dejavnostih, ki jih je nudil CŠOD Lipa.

Ob zaključku vrtca v naravi so prejeli priznanje in medalje, ki so simbolizirali njihov pogum pri koraku v samostojnost.