voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić je prvič spregovoril o svoji hčerki, ...

Knjiga, ki bo še dodatno razburkala javnost, je na police prišla 28. 11 Odkrito.si

Kraljeva družina v krču!

slovenija Ekipa24.si

Vse je znano! S kom, kje, kdaj in zdaj tudi ob ...

Novice Novo mesto

FOTO: OŠ Dragotina Ketteja s sončnim filmom

Piše: J.B.

Čas objave:
13.05.2019 08:35

OŠ Dragotina Ketteja se je že tretjič pridružila mednarodnemu projektu Video S-factor. Ta projekt promovira inkluzijo mladih oseb s posebnimi potrebami skozi izdelovanje in prikazovanje filmov. Ustvarili so video z naslovom Ujemi sončni žarek, ki se je pridružil 15-im videom, ki prihajajo iz 5-ih držav (Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije). Tema letošnjega ustvarjanja je bilo sonce.

8. maja 2019 se je začelo glasovanje za vse objavljene videe. »Zato vabimo vse, da si jih ogledate in glasujete za tistega, ki vam je najbolj všeč. Predvsem pa si želimo, da širite glas o projektu dalje in uživate v ogledu! Hvala!,« so sporočili z OŠ Dragotina Ketteja. Glasujete lahko na povezavi: http://sfactor.splet.arnes.si/ .

Minuli petek 10.maja so sicer imeli na OŠ Dragotina Ketteja glasovalno prireditev. Njen namen je bil, da s pomočjo komisije odraslih ter komisije učencev pogledajo videe ter izberejo najboljše. Po ogledu vseh videov sta obe komisiji podali svoje glasove, na podlagi katerih so izbrali najboljše filmčke letošnjega projekta po njihovi oceni. V Semiču pa jih čaka še finalna prireditev, kjer se bodo glasovi vseh glasovanj združili in razglasili zmagovalci.


Video OŠ Dragotin Kette z naslovom Ujemi sončni žarek je nastajal skozi nekaj mesecev. Učenci so se veselili ustvarjanja in zelo zavzeto sodelovali v vseh aktivnostih in skupaj z mentorji kar nekaj mesecev dihali za ta projekt, v katerem so glasbeno, likovno, plesno, dramsko in filmsko ustvarjali.

V avtorski skladbi učiteljice Darinke Pirc škrat Gorjanček otrokom pripoveduje, da lahko ujameš sončne žarke tudi na oblačen in žalosten dan. Lahko jih najdeš v očeh, prijateljih, objemu, toplih dlaneh. »Ker je sodelovanje in prijateljstvo z drugimi zelo pomembno, smo se povezali z dvema šolama. Otroški pevski zbor OŠ Šmihel nam je pomagal zapeti pesmico, dijaki Ekonomske šole Novo mesto, smer medijski tehnik pa so nam priskočili na pomoč pri snemanju in montaži videa,« še pravijo na šoli, učenci katere so se pri snemanju preizkusili v vlogah igralcev, a tudi sodelovali z idejami pri režiji videa.

»Tovrstni projekti bogatijo naše okolje in z njimi svet zagotovo postane bolj sončen, svetlejši in prijazen,« so še sporočili.