kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Semič

Foto: Okrogla miza ŠkratMobol

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2015 18:27

Nocoj je v Kulturnem domu v Semiču Škratmobil Kulturno umetniško društvo Anarhiv predstavil projekt, ki sta ga finančno podprla EGP in Norveški finančni mehanizem.

Projekt se izvaja v sodelovanju s partnerji Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo, Izobraževalni center za zdravo življenje Educor, Kulturno umetniško društvo Plac, Javni zavod Kulturni center Semič in Knjižnica Črnomelj.

Okroglo mizo je vodila Alenka Tomašič, predsednica Kulturno umetniškega društva Plac, želimo opozoriti odgovorne službe kot tudi širšo javnost na probleme izbrane regije, artikulirati pobude za izboljšanje stanja, predvsem pa v središče postaviti otroke in mladino. V goste so povabili; dr. Milko Poštrak, Fakulteta za socialno delo, Zorko Škvor, podsekretar na Uradu RS za mladino, Darko Kočevar, vodja projektov KUD Zlata skledica, nekdanji dolgoletni ravnatelj podružnične OŠ Griblje, Klemen Vitkovič iz Mladinskega centra BIT Črnomelj.

Na okrogli mizi so predstavili tudi zmagovalni razmislek natečaja »Tudi Bela krajina obstaja« – kako vidim Belo krajino in kaj si želim od Bele krajine«. Okrogla miza je veliki, sklepni dogodek, ki je v okviru projekta ŠkratMobil – mobilna socialno-kulturna platforma za otroke in mladostnike, podprtega s strani uglednega EGP in Norveškega mehanizma.

Edinstven projekt ŠkratMobil je bil izbran med več kot dvesto prijavljenimi projekti v okviru razpisa za ti. male projekte leta 2014, izvaja pa ga Kulturno umetniško društvo Anarhiv s petimi partnerji, s Kulturno umetniškim društvom Plac, s Knjižnico Črnomelj in z Javnim zavodom Kulturni center Semič, ter z dvema partnerjema iz Ljubljane, z Zavodom za uveljavljanje vizualne kulture Vizo ter z Izobraževalnim centrom za zdravo življenje Educor.

O okrogli mizi