supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Semič

FOTO: Odprtje treh razstav v Semiču

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.12.2015 12:32

Sinoči so v Kulturnem centru v Semiču odprli kar tri razstave, ki jih razstavljajo KUD Artoteka Črnomelj, Ksenja Hauptman in akademski kipar Ljubomir Zidar.

Letos je KUD Artoteka Bela krajina v sklopu mednarodno likovno - izobraževalnega kreativnega projekta in v sklopu 52. Jurjevanja v Beli krajini organizirala dve slikarski koloniji, kjer so se zbrali slikarji in ljubitelji likovne umetnosti iz različnih društev. Poleg članov Artoteke so na koloniji prisostvovali in ustvarjali še umetniki iz Likovne sekcije KUD Dolenske Toplice, prijatelji iz sosednje Hrvaške, iz ULAK Karlovac ter dve samostojni ustvarjalki.

Spraševali so se, od kod prihajamo? ... Kdo smo? ... Kam gremo? Ta vprašanja že stoletja burijo naš vsakdan. Kdo so naši predniki, kje so pognale naše korenine? Pa naša mitologija in dediščina, ki se pretaka po naši krvi. Gre za vprašanja, ki jih ne smemo pozabiti in gre za dejstva, ki jih moramo ceniti.Da bodo znali spoštovati svojo zgodovino in bodo lahko ustvarjali kvalitetno sedanjost in prihodnost. Svoja občutenja in poglede na omenjeno tematiko so zlili na platna, katera krasijo ta prostor.

Poleg KUD Artoteka Bela krajina in Društva likovnih ustvarjalcev Semič razstavljata tudi avtorja razstave UTRINKI ZODlAKA, Ljubomir Zidar in Ksenja Hauptman. Njune slike in kipi so razstavljeni v zgornjih prostorih. Več o njima ter o razstavi je povedala umetnostna zgodovinarka - likovna kritičarka, gospa Smiljana Mayer Škofic.

V kulturnem programi so nastopili Jožica Kapele, Špela Erjavec in vokalna skupina Lilija.

Likovna kritičarka Smiljana Mayer Škofic o razstavah


Predsednica KUD Artoteka Bela krajina Ajda Skrbinšek o razstavah