Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

\"Ne, tu ni prostora zate!\" Odkrito.si

To je Williamova odločitev glede Harryjeve ...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Novice Fara/Kostel

FOTO: Na Kostelskem praznovali borci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.06.2015 19:23

Pri Fari v Kostelu je tamkajšnja občinska organizacija zveze borcev pripravila slovesnost ob 70. letnici osvoboditve. Slavnostni govornik je bil Tit Turenšek, predsednik ZB za vrednote NOB Slovenije, ki je kritično vzel pod drobnogled razmere v državi in se vprašal, če smo Slovenci res suveren narod.

Vrednote svobode, enotnosti, spoštovanja, tovarištva, pravičnosti so se razvile tako leta 1941, ko se je slovenski narod skupaj dvignil proti tiraniji sovražnika, enako leta 1991, ko je branil svojo suverenost.

»Danes boj za suverenost še ni končana. Imeli smo tudi vrednoto solidarnosti, a ta družba ni solidarna. Kako naj, bo ko več kot 300 ljudi živi pod pragom revščine, » je med drugim dejal Turenšek.

Zbrane je nagovoril tudi Janko Veber, poslanec v državnem zboru, ki je opozoril na pasti neoliberalizma, ki bo lahko državo pahnil v še večjo revščino, to pa zelo ogroža suverenost in enotnost.

V kulturnemu programu so nastopili otroci iz osnovne šole, vrtca, pevska družina Jurjevič iz Colnarjev, MPZ Svoboda iz Kočevja ter Vaški muzikanti iz Vasi. V prostorih OŠ pri Fari je eksponate iz časa druge svetovne vojen na ogled postavil zbiratelj Miran Šterk iz Kočevja.