primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Loški Potok

FOTO: Likovna kolonija v Loškemu Potoku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.10.2015 10:41

Turistično društvo Loški Potok je ob koncu junija izpeljalo že 12. Likovno kolonijo, hkrati je potekala tudi tretja otroška Likovna ustvarjalnica.

V naročje mogočne krajinske narave je prišlo 24 umetnikov, trije fotografi in 18 otrok pod vodstvom mentorja Davida Kovačiča. Razstavo so v Turistično kulturnemu centru na Hribu na ogled postavili včeraj ob prazniku občine Loški Potok.

Med udeleženci kolonije je bilo največ Potočanov, čopič v roke so prejeli tudi umetniki iz širšega okolja , trije so prišli iz Zasavja. » Vsak se je postavil pred svoj motiv. Pričajoče slike izražajo poteze loške krajine. Cerkve na Taboru, izvir pri Malnih,cvetje z Lidijinega vrta,travniško cvetje, panoramo srednje vasi pri Dragi, ostrnice, konje na retijskih travnikih, cerkvico sv. Florijana, » je ob odprtju razstave dejala Helena Ruparčič Polončič ,« ki vsa leta načrtuje organizacijo likovnega srečanja, sicer tudi sama umetnica. » Kolonija in razstava veliko primoreta še boljši prepoznavnosti naše občine, predvsem z iztopajočimi motivi ohranjene narave, » je dejala Blanka Bartol, predsednica Turističnega društva Loški Potok.