kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Bela krajina

FOTO: Letni zbor veteranov, Bela krajina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.02.2016 17:09

Belokranjski veterani so uspešno zaključili aktivno leto 2015 in 25. junija 2016 v sodelovanju z belokranjskimi občinami pripravljajo v Črnomlju, pri spomeniku osamosvojitve, skupno slovesnost ob 25. letnici osamosvojitve Slovenije.

Belokranjski veterani vojne za Slovenijo so se na svojem rednem letnem zboru sestali v petek, 26. februarja 2016, v restavraciji Štajdohar v Kanižarici. Zbralo se je več kot 200 njihovih članov.

V uvodnem delu, ki ga je lepo povezovala Maja Brunskole, je najprej slovensko himno in še nekaj pesmi zapel Lovski pevski zbor Bele krajine, predstavila sta se tudi pevka Anja Pešelj in kitarist Marko Simčič.

Nato sta predsednik OZVVS Bela krajina Matija Brunskole in naš prvi praporščak Zvone Radkovič izvedla veteransko dejanje, ob katerem so se spomnili predvsem tistih veteranov, ki jih ni več med njimi.

V delovnem delu zbora so bila najprej podana poročila o delu v lanskem letu. Iz poročil so skupaj ugotovili, da je bilo lansko leto za naše združenje zelo aktivno, kljub omejenim finančnim sredstvom, in ocenili so ga za uspešno.

Po podanih poročilih jim je predsedstvo OZVVS Bele krajine predstavilo načrt dela in finančnih sredstev za letošnje leto. Tudi leto 2016 bo polno dejavnosti in dogodkov, ki jih izvajajo že več let.

25. junija 2016 bodo v sodelovanju z belokranjskimi občinami pripravili v Črnomlju pri spomeniku osamosvojitve skupno slovesnost ob 25. letnici osamosvojitve Slovenije.

V nadaljevanju zbora so jih pozdravili in jim zaželeli veliko uspehov častni gostje zbora. Vsi so poudarili, da je za njimi res uspešno leto in se zahvalili za dobro in uspešno sodelovanje. Pozornost je pritegnil optimistični nagovor Ladislava Lipiča, predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS).

Sledil je prijeten del zbora: podelitev priznanj in članskih izkaznic njihovim novim članom. V tem sklopu je bila izvedena tudi predaja pokrajinskega prapora Dolenjske in Bele krajine v njihove roke, saj pokrajinsko koordinacijo letos prevzemajo Belokranjci pod vodstvom predsednika Slavka Malešiča.

Kot običajno, je na koncu sledilo veteransko druženje z medsebojnimi pogovori in obujanjem spominov na leto 1991.

Matija Brunskole, predsednik OZVVS Bele krajine