Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice Novo mesto

FOTO: Leon Štukelj – mož treh stoletij

Piše: rk

Čas objave:
14.11.2018 09:15

V senci velikih prireditev, a zato nič manj slavnostno in veličastno so na Šolskem centru Novo mesto obeležili 120 let rojstva Leona Štuklja in 20 let delovanja športne dvorane, ki nosi njegovo ime.

Stanovski kolegici in prijateljici sta z učenci okoliških osnovnih šol, dijaki in bivšimi dijaki šolskega centra pripravili prireditev, ki je združila številne talente in znanja ter pokazala, da imamo v Novem mestu odlične športnike, pevce, plesalce, igralce in povezovalce, ki jim je potrebno dati možnost, da svoja znanja in talente pokažejo ter se predstavijo.

Po uvodnem nagovoru direktorja šolskega centra Štefana Davida in upokojenega učitelja Janeza Penca smo prisluhnili besedam Leona Štuklja v interpretaciji Matica Žnidaršiča, povezovalka Tina Cvijanovič pa je vodila pogovore z Gorazdom Štangljem, Boštjanom Pavčkom, Sabino Šehić in Alešem Tomičem. Za zanimive točke so poskrbeli dijaki šolskega centra pod mentorstvom Vesne Dolinar s sokolskimi vajami, učenec OŠ Bršljin Tim Brodnik na bradli, plesni par Julija Horvat Zailhofer in Luka Brulc ter karateistka Nika Omerzo. Z glasbo nas je razvajal Big band ŠC NM pod taktirko Gregorja Zagorca in s pevkami Katjo Brcar, Nino Suljič in Tjašo Plut.

Prireditev so zaključili z mislijo, da na koncu niso leta življenja tista, ki štejejo, ampak dejstvo, koliko življenja je bilo v teh letih.


Janja Florjančič in Tina Cvijanovič