Turistično društvo Sodražica, ki je hrbtenica tradicionalnih Trških dnevov zadnji vikend junija, se podpisuje tudi kot organizator tretjega tekmovanja v kuhanju govejih vampov - Vampiada 2016.
Na brežini Bistrice se je kuhanju te jedi pomerilo 14 tričlanskih ekip, dve več kot lani. Skuhane gastronomske priboljške, kot so dejali jedci, so iz kotličkov kmalu pošle tako, da je vmes tričlanska komisija, vodila jo je Marija Merljak, ocenila najbolj užite.Prvo mesto je presodila ekipi Turističnega društva Pirniče, druga je bila ekipa Folklorne skupine Velike Lašče, tretje mesto pa sta si delili ekipi vaškega društva Konca vas in Mam, sicer lanskih zmagovalk, iz Sodražice. Slednje so prodale največ, trideset porcij, te skuhane jedi. »Po obisku in številu nastopajočih premikamo meje. Prireditev se je lepo prejela,» je zadovoljen Jože Levstek, predsednik Turističnega društva Sodražica.