Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: KD Drganja sela z velikim srcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.11.2012 09:26

Še ena akcija dobrih ljudi. Pred dnevi smo v redakcijo prejeli pismo mamice, ki s svojim otrokom komaj preživita iz meseca v mesec oz. jima zmanjka za najnujnejše stvari. Tudi za šolsko kosilo. Odzvali so se člani Kulturnega društva Drganja sela, ki so danes predali zbrano pomoč.

Člani Kulturnega društva Drganja sela so z bliskovito akcijo zbiranja humanitarne pomoči zbrali veliko stvari, ki jih bodo danes predali. Podjetje Strehca, Mitje Salopeka, pa je že pokrilo stroške celoletne šolske prehrane.

V ganljivem pismu, polnem grenkobe in življenjskih preizkušenj, smo za pomoč prosili člane KD Drganja sela. Mamica osnovnošolskega otroka nam je zaupala grenkobo, ki jo doživlja in otroku ne uspe zagotoviti najnujnejših stvari za normalno življenje. S 300 evri mesečne socialne pomoči, preprosto ne gre. Ob vseh tegobah, iskanju zaposlitve in dodatnem izobraževanju, so nastopile še zdravstvene težave. Pri 31-letih je mamica preživela infarkt in zdravljenje raka...

Člani Kulturnega društva Drganja sela so se hitro odzvali in so ob prenavljanju sveojega doma izpeljali še humanitarno akcijo in bodo danes popoldne pomoč predali mamici in njenemu otroku.