katamaran, Simplicity Svet24.si

Na katamaranu našli sledove krvi, pogrešana ...

Sadje in zelenjava na svetovnem spletu Svet24.si

V evropskem sadju in zelenjavi v 10 letih ...

1702382906-dsc2167-01-1702382890043 Necenzurirano

Žibertova banka prihaja v roke srbskega tajkuna

zibert prednik hot sd pl Reporter.si

Smo ujeli bodoče vodstvo SD? Jani Prednik, Klemen...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

vesna Njena.si

Metka Gabrijelčič, zvezda filma Vesna, praznuje ...

hrvaska lovren Ekipa24.si

Legendarni nogometaš udaril po hrvaškem ...

Novice Brežice

FOTO: Kaj so počeli brežiški prostovoljci letos?

Piše: M.K.

Čas objave:
27.06.2018 09:55

Bližajo se počitnice, čas, ko si privoščimo bodisi daljši dopust ali zgolj krajši oddih, skok na morje, izlet ali obisk prijateljev in sorodnikov, zato so mnogi obiskovalci in prostovoljci v tem obdobju nekje na lepšem in temu ritmu se bodo prilagodili tudi v Večgeneracijskem centru Brežice.

S svojimi dejavnostmi bodo nadaljevali po počitnicah. Z nekaterimi vsebinami bodo nadaljevali, pripravili pa bodo tudi nove in sveže, da zadostijo željam in potrebam uporabnikov, v prizadevanju, da se njihovih delavnic, dogodkov, predavanj ipd., tudi jeseni udeležijo v tako lepem številu kot doslej.

Podobno pestro je bilo tudi v prvem polletju.Primarni cilj Večgeneracijskega centra Posavje je medgeneracijsko sodelovanje in vključevanje starejših občanov in mladih v organizirane dejavnosti z namenom aktivnega preživljanja prostega časa, sodelovanja, prenosa znanj, druženja in tkanja socialnih vezi. V ta namen so organizirali raznovrstne delavnice, gibalne vadbe, predavanja in druženja. Na delavnicah so med drugim izdelovali naravno kozmetiko, slikali na steklo, tekstil in kamenčke in se naučili vsestransko uporabne servietne tehnike. "Pridobljeno znanje naši uporabniki radi prakticirajo in nadgrajujejo tudi doma ter ga delijo s prijatelji in svojci," pojasnjujejo.
Drugi sklop aktivnosti, kamor se uvrščata joga in meditacija po čakrah in vadba za zdrav vsakdan, se je nanašal na ohranjanje in izboljševanje telesne kondicije in gibljivosti, za ohranjanje kognitivnih sposobnosti pa so potekale vadbe možganske gimnastike in ročnodelske delavnice. Za poglobitev znanja in pridobivanje koristnih informacij so organizirali predavanja, na katera so povabili priznane strokovnjake. Tako so se dotaknili različnih aktualnih tem kot so: nekemične zasvojenosti, demenca, prednosti in slabosti institucionalnega bivanja, staranja možganov, obvladovanja stresa in preprečevanja izgorelosti, motivacije mladih, pomena matere in očeta pri vzgoji … Z mlajšo generacijo so se srečevali vsako soboto v okviru Živ žava, imeli za njih medgeneracijsko ročnodelsko delavnico in uspešno zaključili projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«. Prav za njih pa pripravljajo aktivnosti tudi med počitnicami, kjer se bodo družili, ustvarjali, igrali in se brezskrbno predali počitnicam. 

"Naše vsebine si prizadevamo obarvati s široko paleto barv, v upanju, da vsak najde svoj odtenek in se nam pridruži v skupnem ustvarjalnem druženju in skrbi za obče dobro," zaključujejo v Večgeneracijskem centru Posavje.