20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice Novo mesto

FOTO: Iz ljubezni raste odličnost

Piše: OŠ Šmihel, E.S./M.K.

Čas objave:
14.06.2019 12:07

V petek, 7. 6. 2019 je bila v telovadnici OŠ Šmihel slovesna prireditev s podeljevanjem najvišjih priznanj in zaključkom projekta Rastoča knjiga z naslovom »Iz ljubezni raste odličnost«. Prireditev z bogatim in obsežnim programom je zasnovala učiteljica Mojca Klobučar, vodili pa sta jo Šmihelčanka Angelika Zajc in Birčanka Lana Rajar.

DSC_0001 – kopija.JPG
Iz ljubezni raste odličnost
Foto: Helena Murgelj

Simbolično sta uprizorili lika deklic z rastočo knjigo, ki sta tudi letos zrasli z novim podstavkom v obliki knjige, na katerega so vgravirane misli vidnejših predstavnikov lokalne skupnosti. Letos so misli za Šmihelčanko prispevali učenka Marija Judež, učiteljica Justina Husu in družina Kapš, za Birčanko pa nekdanja učenka Klara Golič, upokojena učiteljica Marija Hrastar in družina Hrovatič.

DSC_0055 – kopija.JPG
Ravnateljica OŠ Šmihel mag. Irena Hlača
Foto: Helena Murgelj

Slavnostni govornik na prireditvi je bil mag. Marko Repnik, direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Zbrane so pozdravili tudi ravnateljica mag. Irena Hlača, idejni oče vseslovenskega projekta Rastoča knjiga, dr. Janez Gabrijelčič, ter direktorica občinske uprave Novo mesto, Vida Čadonič Špelič.

DSC_0008 – kopija.JPG
Iz ljubezni raste odličnost
Foto: Helena Murgelj

Rdeča nit celotne prireditve je bila ljubezen, ki se je kazala v vseh dejavnostih šole, preko šolskega projekta Iz slovenske zemlje sije ljubezen ter vseživljenjskega projekta Rastoča knjiga, vse skupaj pa se je povezalo še s prednostno nalogo Šmihci pišemo čitljivo, da bi ljubezen žarela preko lepote besede tako v pomenu kot tudi v obliki.

DSC_0301.JPG
Iz ljubezni raste odličnost
Foto: Helena Murgelj

Ker pa iz ljubezni raste odličnost, kot to pove tudi naslov prireditve, so bila učencem na prireditvi podeljena srebrna in zlata priznanja v tekmovanjih iz znanja, priznanja iz natečajev in športnih tekmovanj.

DSC_0015 – kopija.JPG
Iz ljubezni raste odličnost
Foto: Helena Murgelj

V tem šolskem letu je bilo osvojenih 16 zlatih priznanj, od tega jih je 11 osvojila devetošolka Marija Judež, ki je bila tudi letos izbrana za naj učenko šole. Da so njeni dosežki izjemni, pove dejstvo, da je do zdaj v osnovni šoli osvojila skupno kar 40 zlatih priznanj iz znanja.

DSC_0228.JPG
Marija Judež
Foto: Helena Murgelj

Naj športnika šole sta postala mlada gimnastična upa, Ajda Bogataj in Lev Špes. Bogat kulturni program, ki je obsegal veliko igralskih, glasbenih, plesnih in športnih točk, pa se je zaključil z baloni, ki so jih učenci spustili v nebo v želji, da se lepe misli, namenjene Birčanki in Šmihelčanki širijo po svetu.

DSC_0271.JPG
Zaključna prireditev
Foto: Helena Murgelj