kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Novo mesto

FOTO: Iščejo nove "vroče" podjetniške ideje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.10.2015 05:35

V Podjetniškem inkubatorju Podbreznik bo danes in jutri potekal 4. Startup Vikend Novo mesto, kjer bo Razvojni center Novo mesto, v sodelovanju z ekipo StartUP Novo mesto, zopet iskal nove "vroče" podjetniške ideje.

Gre za intenziven podjetniško-zabaven vikend, na katerem ekipe sestavljene iz posameznikov različnih znanj, tekmujejo v tem, kdo bo v izjemno kratkem času ustvaril boljši prototip oziroma poslovni model podjetja, ga preveril na trgu in ga najbolje predstavil pred komisijo izkušenih podjetnikov. Komisija je tokrat sestavljena iz vrst vseh treh finalistov letošnje Dolenjsko-posavske gazele, Infotehna Skupina d.o.o., Total d.o.o. in Hidex d.o.o.

Vsaka ekipa bo v sklopu svoje poslovne zamisli pripravila 5 ključnih elementov, potrebnih za zagon ideje in nastop pred morebitnimi investitorji. Ti elementi so prototip, Business Model Canvas, osnutek prodajne spletne strani, anketo med potencialnimi kupci in pa končno predstavitev.

Na zaključnem dogodku, ki bo v inkubatorju jutri ob 19. uri, bo njihov končni izdelek ocenila omenjena komisija, ki jo bo zanimala inovativnost ideje, njen potencial na trgu in pa sama predstavitev članov ekipe.

Na 4. StartUp vikend v Novem mestu se je prijavilo 25 kandidatov, tako da se zopet obeta pester in zanimiv vikend.