voda, analiza, vzorec Svet24.si

Kalna voda iz avstrijskega rezervoarja, pogin rib ...

Alya Svet24.si

Alya iskreno: "Ni mi bilo lahko!"

1690281543-fghtrjjk-143-1690281423896 Necenzurirano

Zakaj Beović govori o plačah zdravnikov, če so ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Ruska mreža prvega soproga: zakaj predsednica ...

doncic dallas pm Ekipa24.si

V srce! Dončić igral s športnimi čevlji, ...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

kek Ekipa24.si

Kek samozavestno: Marsikdo se je nasmehnil, ko je ...

Novice Novo mesto

Foto: Informativni dan na SGLVŠ

Piše: RK

Čas objave:
09.02.2018 15:02

Na Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli 9. in 10. februarja poteka informativni dan, kjer bodočim dijakom in staršem poskušajo čim boljše odgovoriti na to vprašanje

Predstavljajo sedem programov, in sicer s področja gradbeništva programe srednjega strokovnega izobraževanja gradbeni tehnik (SSI) in srednjega poklicnega izobraževanja zidar ter polagalec keramičnih oblog – pečar (SPI).

S področja lesarstva predstavljamo programe: obdelovalec lesa– nižje poklicno izobraževanje (NPI), mizar ter mizar (vajeniška oblika) srednje poklicno izobraževanje (SPI) in dva poklica programa srednjega izobraževanja: lesarski tehnik – srednje strokovno izobraževanje (SSI) in lesarski tehnik – poklicno-tehniško izobraževanje (PTI).

S področja predšolske vzgoje predstavljajo program srednjega strokovnega izobraževanja vzgojitelj/vzgojiteljica predšolskih otrok (SSI).

Vabilu k udeležbi pri predstavitvi poklicev so se odzvali predstavniki gospodarstva iz podjetja CGP Novo mesto g. Danilo Malnar, predsednik Društva inženirjev in tehnikov Novo mesto ga. Branka Dajčman iz podjetja Adria Mobil, d.o.o., in ga. Majda Kranjc, vodja kadrovske službe v podjetju Podgorje, d.o.o, Šentjernej. V popoldanskem in sobotnem delu jih bo obiskalo še nekaj pomembnih ljudi iz gospodarstva. Vsi poudarjajo veliko potrebo na trgu dela po poklicih, za katere izobražujejo na naši šoli. Za konec pa še vodilnamisel izobraževanja na šoli: postanimo izklesani, gradimo prihodnost in vzgajajmo za življenje.

Zdenka Zorko, univ. dipl. inž. grad., koordinatorica informativnega dne