Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

Klemen Boštjančič Necenzurirano

Iskanje nadzornika SDH: Boštjančiča ni ...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

kek Ekipa24.si

Pred Slovenijo tekma leta, Kek pa razkril svoj ...

Globalna Ureditev AI: Poudarek je na potrebi po mednarodni regulaciji za zagotavljanje varnega razvo Odkrito.si

Zloraba umetne inteligence - pot v množično ...

rogaska olimpija Ekipa24.si

Penal, ki je razburil javnost! Olimpija povedla po...

Novice Novo mesto

FOTO: In kralj cvička je ...

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.04.2013 18:29

Na Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto so danes sklenili ocenjevanje vin za 41. Teden cvička. Znan je že dobitnik najžlahtnejšega priznanja - kralja cvička. To je postal Robert Jarkovič iz društva vinogradnikov Podbočje.

V vinskem hramu v Gadovi peči so ga popoldne obiskali predstavniki Zveze društev vinogradnikov Dolenjske, kralja cvička Franc Tomše, aktualan cvičkova princesa Tjaša Metelko, predstavniki Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, Zavoda za turizem Novo mesto, člani vinogradniškega društva Podbočje, novinarji in člani družine Jarkovič.

Ta je zagotova najbolj znana in cenjena vinogradniška družina na Dolenjskem, saj je kralj cvička postal že Robertov stric Stane Jarkovič, Robertov brat Toni Jarkovič je bil kar dvakrat kralj cvička - leta 2000 in 2007 - na letošnjem že 41. tednu cvička pa bo krono kralja cvička prevzel še Robert Jarkovič, ki je bil v zadnjih letih večkrat kandidat za ta žlahtni naziv.

V letošnji super finale izbora za kralja cvička sta se uvrstili še dve znani in veliki cvičkovi kleti - Pirc iz Velikega Trna in Martinčič iz Šentjerneja. Kralja cvička za leto 2013 Robert Jarkovič se bo ponašal tudi z visoko oceno 16,40. Drugi rezultati ocenjevanja bodo znani v ponedeljek popoldne. Na letošnjem ocenjevanju je 13 strokovnih komisij ocenilo 1.028 vzorcev vin, od tega je bilo 441 cvičkov.


Besedilo in foto: ZDVD (Zveza društev vinogradnikov Dolenjske)