primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Krško, Ostrava

FOTO: Hip hop Lukci v finalu SP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.09.2015 09:18

V Ostravi na Češkem je potekalo svetovno prvenstvo v street showu, hip hop disciplini, v kateri pa eno od bistvenih vlog igra zgodba posameznega nastopa. Tekmovanja se je udeležilo tudi 6 članov Plesnega kluba Lukec.

V kategoriji članskih malih skupin so nastopili Dea Micić, Katja Pirc, Jasna Preskar, Mark Gerjevič, Alja Kolman in Nika Tabor s koreografijo Fizički radniki. Po uspešnem jutranjem predtekmovanju se jim je uspelo najprej uvrstiti v polfinale. Z odličnim nastopom so si priplesali večerni finale med sedmimi najboljšimi skupinami. Na koncu so si Fizički radniki priplesali odlično 6. mesto.

Iskrene čestitke gredo tudi hip hop trenerju PK Lukec Mihi Pozniču, ki je plesalce tako dobro pripravil na prvenstvo. Poleg uspeha krških plesalcev pa je Miha v isti kategoriji s svojo skupino celjskih plesalcev osvojil tudi 1. mesto. Tekmovanja se je udeležila še ena članica strokovnega tima PK Lukec in sicer Vanesa Krenker, ki v klubu poučuje hip hop in jazz. Vanesa je skupaj s svoji soplesalcem Kristjanom Terglavom v kategoriji članskih parov osvojila naslov svetovnih prvakov.


Poleg odličnih rezultatov krških step plesalcev, ki so jih deležni že nekaj let, veseli dejstvo da se tudi hip hop plesalci v zadnjem času uvrščajo na visoka mesta tako na državnih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih, je v pogovoru za Radio Krka pojasnil Sebastjan Vodlan iz Plesnega kluba Lukec.

Pogovor s Sebastjanom Vodlanom iz PK Lukec