primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Ribnica

FOTO: Grajski večeri v drugo polovico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.08.2015 10:19

Rribniški poletni festival se je prevesil v drugo polovico. Po uspelih julijskih večerih se ta petek obeta neponovljiv koncert Shirlie Roden s simfoničnim orkestrom Cantabile.

Shirlie Roden je mednarodno uveljavljena odrska umetnica in vodja strokovnih delavnic, ki poučuje uporabo glasu kot izraznega sredstva. Deluje po vsej Evropi, že dve desetletji pa tudi v Sloveniji, kjer je postala cenjena tudi zahvaljujoč enournemu dokumentarnemu filmu z naslovom Pojoče srce: Ambasadorka luči, ki ga je o njej posnela RTV Slovenija. Pri nas je pela na več kot 100 prizoriščih, ki so jo navdihnila k ustvarjanju zgoščenke The Vanishing Lake. Ljubezen do slovenske glasbe jo je spodbudila k ustvarjanju albuma Angelski zvoki, ki ga je posnela s flavtistko Alenko Zupan. Sodelovala je tudi s fotografom Bogdanom Kladnikom ter aranžerjem in producentom Tomažem Kozlevčarjem. Mladinska knjiga je izdala njeno avtobiografijo Pojoče srce ter zbirko meditativnih rekov Glas Tišine. Njeno glasbo odlikujejo pozitivno naravnana besedila, podprta z močnimi melodijami, na teme varstva okolja, borbe za človekove pravice in seveda - ljubezni. Deluje ne le kot glasbenica, temveč tudi kot kot zdravilka z zvokom. Več o Shirlie Roden: www.shirlieroden.com
Simfonični orkester Cantabile je bil ustanovljen decembra 2010 in združuje odlične mlade glasbenike iz vse Slovenije. Orkester sodeluje z že uveljavljenimi solisti, možnost solističnega igranja pa nudi tudi mlajšim glasbenim talentom. Predstavil se je na mnogih koncertnih odrih z zelo raznovrstnim programom in vselej navdušil. Orkester, ki ga vodi ustanovitelj in dirigent Marjan Grdadolnik, pretežno posega po repertoarju klasične in filmske glasbe. Sodeluje s priznanimi glasbeniki, kot sta Gal Gjurin in Bernarda Fink. V sodelovanju z zbori iz Slovenije orkester pripravlja tudi vokalno-instrumentalne projekte, prepoznaven pa je tudi vsakoletni novoletni koncert s poudarkom na glasbi Johanna Straussa ml.