sneg, žerjav Svet24.si

Foto: Kje je zapadlo največ snega?

strelec Svet24.si

Kako bo obdobje strelca do 21. 12. vplivalo na vsa...

damjan žugelj Necenzurirano

Afera slovenski Watergate: zakaj je preiskava ...

1663796110-042mv Reporter.si

Mirko Mayer mora bivši zaročenki plačati ...

luka doncic dallas pm Ekipa

Slabe novice iz Dallasa: Luka Dončić bo dlje ...

Tamara Talundžić Njena.si

Kmetija: Tamara bo v novo leto vstopila samska

zlatko zahovic Ekipa

Zahović jasno in glasno o reprezentanci, Cesarju ...

Novice Ribnica

FOTO: Fižol - kuharska mojstrovina in inovacije

Piše: Riko, P.L.

Čas objave:
07.09.2018 09:36

Na Škrabčevi domačiji so včeraj okušali fižolove jedi po receptih, zbranih v knjigi Fižol Andreje Škrabec.

mediaspeed3574.jpg
Inovacijske pestrosti so dražile brbončice množice obiskovalcev.
mediaspeed

Na vrtu Škrabčeve domačije je Andreja Škrabec, avtorica knjige Fižol, skupaj s svojimi prijatelji - kulinaričnimi zanesenjaki predstavila kulinarične specialitete iz fižola.

Sproščen pogovor med njimi je odkrival zanimivosti in tradicionalne in inovacijske pestrosti, ki jih v gastronomijo vnaša fižol, izbrane mojstrovine, ki so jih poleg Andreje Škrabec pripravili še Lucija Ćirović,

mediaspeed3569.jpg
Na dogodku je bila tudi Lucija Čirović
mediaspeed

Bogdan Pikula, Marko Obrstar, Lucija Ćirović, Dušan Mitrović in Slavko Adamlje, pa so dražile brbončice množice obiskovalcev.

bogataj.jpg
Pomen fižola v kulinariki je predstavil prof. dr. Janez Bogataj
Foto: mediaspeed

Sproščeno druženje ob degustaciji je bogatil tudi glasbeni nastop Ribniškega kantavtorja Stojana Bavdka, pomen fižola v kulinariki pa je predstavil prof. dr. Janez Bogataj.