profimedia-0958642345 Svet24.si

Že imate božično zvezdo? Poglejte, kam je ...

ego 6 Svet24.si

Ego ni slab – težava nastane šele, ko ga ne ...

1664395240-05042007-e6a085c85087d56c75b3bdc4a1c0c144 Necenzurirano

To so ljudje, ki so Uniorjeve milijone dali za ...

1762164898-30-1762164773555 Reporter.si

Razkrivamo, s kom vse se Prebilič dogovarja o ...

skube 1 Svet24.si

Skube nalil čistega vina: Nočem podcenjevati ...

honor_april-1 Njena.si

Kako posneti fotografijo kot profesionalec?

shutterstock_2614157047 Njena.si

Kako zasijati: 3 modni triki, ki jih stilisti ...

Novice Ribnica

FOTO: Fižol - kuharska mojstrovina in inovacije

Piše: Riko, P.L.

Čas objave:
07.09.2018 09:36

Na Škrabčevi domačiji so včeraj okušali fižolove jedi po receptih, zbranih v knjigi Fižol Andreje Škrabec.

mediaspeed3574.jpg
Inovacijske pestrosti so dražile brbončice množice obiskovalcev.
mediaspeed

Na vrtu Škrabčeve domačije je Andreja Škrabec, avtorica knjige Fižol, skupaj s svojimi prijatelji - kulinaričnimi zanesenjaki predstavila kulinarične specialitete iz fižola.

Sproščen pogovor med njimi je odkrival zanimivosti in tradicionalne in inovacijske pestrosti, ki jih v gastronomijo vnaša fižol, izbrane mojstrovine, ki so jih poleg Andreje Škrabec pripravili še Lucija Ćirović,

mediaspeed3569.jpg
Na dogodku je bila tudi Lucija Čirović
mediaspeed

Bogdan Pikula, Marko Obrstar, Lucija Ćirović, Dušan Mitrović in Slavko Adamlje, pa so dražile brbončice množice obiskovalcev.

bogataj.jpg
Pomen fižola v kulinariki je predstavil prof. dr. Janez Bogataj
Foto: mediaspeed

Sproščeno druženje ob degustaciji je bogatil tudi glasbeni nastop Ribniškega kantavtorja Stojana Bavdka, pomen fižola v kulinariki pa je predstavil prof. dr. Janez Bogataj.