električna rolka Svet24.si

Na Viru: 23-letni Slovenec hudo poškodovan po ...

medved, covasna, romunija Svet24.si

Medvedka napadla motorista, ki so ga našli ...

IMG_20250626_161141-1500x1125 Necenzurirano

Kako je sodelavka ministrice Prevolnik Rupel ...

zobje kri zobar Reporter.si

Resnična zgodba iz Ljubljane, ki bi lahko bila ...

tadej pogacar pm Ekipa

Pogačar s kletvico nad Vingegaarda, nato pa ...

Preventivno gasilsko vozilo_Art kamp 3 Svet24.si

Požar doma: preverite, kako ukrepati

stroški za elektriko Svet24.si

Kako prihraniti kar 1.371 evrov na leto pri ...

Novice Ribnica

FOTO: Fižol - kuharska mojstrovina in inovacije

Piše: Riko, P.L.

Čas objave:
07.09.2018 09:36

Na Škrabčevi domačiji so včeraj okušali fižolove jedi po receptih, zbranih v knjigi Fižol Andreje Škrabec.

mediaspeed3574.jpg
Inovacijske pestrosti so dražile brbončice množice obiskovalcev.
mediaspeed

Na vrtu Škrabčeve domačije je Andreja Škrabec, avtorica knjige Fižol, skupaj s svojimi prijatelji - kulinaričnimi zanesenjaki predstavila kulinarične specialitete iz fižola.

Sproščen pogovor med njimi je odkrival zanimivosti in tradicionalne in inovacijske pestrosti, ki jih v gastronomijo vnaša fižol, izbrane mojstrovine, ki so jih poleg Andreje Škrabec pripravili še Lucija Ćirović,

mediaspeed3569.jpg
Na dogodku je bila tudi Lucija Čirović
mediaspeed

Bogdan Pikula, Marko Obrstar, Lucija Ćirović, Dušan Mitrović in Slavko Adamlje, pa so dražile brbončice množice obiskovalcev.

bogataj.jpg
Pomen fižola v kulinariki je predstavil prof. dr. Janez Bogataj
Foto: mediaspeed

Sproščeno druženje ob degustaciji je bogatil tudi glasbeni nastop Ribniškega kantavtorja Stojana Bavdka, pomen fižola v kulinariki pa je predstavil prof. dr. Janez Bogataj.