reševanje, plemenice Svet24.si

Gorski reševalci s Plemenic v dolino pospremili ...

trafika Svet24.si

Bomo kmalu brez tobaka na bencinskih črpalkah in ...

1709810216-b60k7549-1709810199761 Necenzurirano

Glavni slovenski prostozidar ima načrt: povezati ...

zoran jankovic Reporter.si

Ljubljana zanemarjena, v centru brezdomci, ...

jakirovic pm Ekipa

Nekdanji trener Maribora udeležen v incident: ...

upokojenca Svet24.si

Devet dejstev o pokojninski reformi, ki jih morate...

jesen družina Svet24.si

5 skrivnosti srečne družine

Novice Ribnica

FOTO: Fižol - kuharska mojstrovina in inovacije

Piše: Riko, P.L.

Čas objave:
07.09.2018 09:36

Na Škrabčevi domačiji so včeraj okušali fižolove jedi po receptih, zbranih v knjigi Fižol Andreje Škrabec.

mediaspeed3574.jpg
Inovacijske pestrosti so dražile brbončice množice obiskovalcev.
mediaspeed

Na vrtu Škrabčeve domačije je Andreja Škrabec, avtorica knjige Fižol, skupaj s svojimi prijatelji - kulinaričnimi zanesenjaki predstavila kulinarične specialitete iz fižola.

Sproščen pogovor med njimi je odkrival zanimivosti in tradicionalne in inovacijske pestrosti, ki jih v gastronomijo vnaša fižol, izbrane mojstrovine, ki so jih poleg Andreje Škrabec pripravili še Lucija Ćirović,

mediaspeed3569.jpg
Na dogodku je bila tudi Lucija Čirović
mediaspeed

Bogdan Pikula, Marko Obrstar, Lucija Ćirović, Dušan Mitrović in Slavko Adamlje, pa so dražile brbončice množice obiskovalcev.

bogataj.jpg
Pomen fižola v kulinariki je predstavil prof. dr. Janez Bogataj
Foto: mediaspeed

Sproščeno druženje ob degustaciji je bogatil tudi glasbeni nastop Ribniškega kantavtorja Stojana Bavdka, pomen fižola v kulinariki pa je predstavil prof. dr. Janez Bogataj.