jure ličen, morje 1 Svet24.si

Nova oseba v Juretovem življenju

simbolična, vinograd, trta, grozdje Svet24.si

Nepridipravi iz vinogradov odnesli več ton ...

luka koper, mesec Necenzurirano

Stanovanja za milijon evrov? Minister Mesec, ...

rakičan, bolnica, pošta, čakalne-vrste Reporter.si

Škandalozno priznanje: čakalne vrste prikrito ...

doncic Ekipa24.si

Kje je Luka? Slovenski zvezdnik že v svojem ...

Foto 3 Odkrito.si

Ines Erbus - lepotica, ki se pocrklja na tak ...

damir krznar maribor dw Ekipa24.si

Brez ovinkarjenja: Krznar razkril, kaj si misli o ...

Novice Novo mesto

FOTO: Dobrodelni županov teniški turnir

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
13.09.2019 09:12

V Kabinetu župana Novega mesta Gregorja Macedonija znova pripravljajo Dobrodelni županov teniški turnir, ki bo letos v soboto, 14. septembra 2019, na igriščih Teniškega kluba Portoval. Sredstva, zbrana na letošnji izvedbi turnirja, bodo namenjena novomeškemu občanu Robiju Bojancu.

teniški-turnir, dobrodelni-županov-teniški-turnir, tenis
Dobrodelni županov teniški turnir
Foto: MO Novo mesto

Robi Bojanec je 26-letni Novomeščan, ki je od nesreče z motorjem, ki jo je doživel pri dvanajstih letih, paraplegik. Kljub invalidskemu vozičku je uspešno nadaljeval šolanje, končal srednjo šolo in uspešno zaključil tudi študij na fakulteti za elektrotehniko.

Že pred nesrečo je bil navdušen športnik, saj se je ukvarjal z atletiko in nogometom. Po nesreči ga je pod svoje okrilje vzelo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, kjer se vseskozi trudijo omogočati razvoj njegovih športnih talentov. Tako se je Robi v zadnjih letih razvil v enega najboljših košarkarjev na vozičkih v Sloveniji in redno zastopa barve domačega društva, ki se lahko pohvali z zaporednima naslovoma državnih prvakov, in slovenske reprezentance. Po Robijevem mnenju je prav zaradi ukvarjanja s športom in posledično odlične psihofizične kondicije in samozavesti kljub gibalnim omejitvam uspešno nadaljeval aktivno življenje, zaključil šolanje in se zaposlil.
Že v času študija je pokazal tudi izjemen inovatorski potencial, saj je z ekipo kolegov izdelal poseben voziček, ki mu je omogočal vožnjo po stopnicah, za kar so na mednarodnem tekmovanju v Švici prejeli tretjo nagrado. Robi je danes zaposlen v podjetju Danfoss Trata, v katerem razvijajo ventile za ogrevanje objektov, v laboratoriju pa sodeluje pri razvoju novih izdelkov.

dobrodelnost-in-tenis-z-roko-v-roki, dobrodelni-županov-teniški-turnir
Dobrodelni županov teniški turnir
Foto: MO Novo mesto

S sredstvi, zbranimi na letošnjem turnirju bodo Robiju pomagali nadaljevati uspešno športno kariero, saj so stroški vozička, primernega za igranje košarke na najvišjem nivoju, zelo visoki.

Pomagate lahko tudi z nakazilom na:
Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja
Šegova ulica 119, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0001 9608 618, odprt pri NLB, d.d., Novo mesto
Davčna številka: 26191024