policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

Irena-Kohont Njena.si

Poslovila se je pevka, znana po pesmi 'Bil je tako...

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Novo mesto

FOTO: Dobrodelni koncert 'Korakajmo z Zalo'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.04.2016 08:57

V novomeški dvorani Leona Štuklja je potekal dobrodelni koncert 'Korakajmo z Zalo'. Akciji zbiranja plastičnih zamaškov za Zalo smo se že pred časom pridružili tudi na Radiu Krka.

Na koncertu bodo nastopali ansambli in glasbeniki: Pogum, Nemir, Prva liga, Rubin, Novi spomini, Mladi Dolenjci, Veseli Dolenjci, Fantje izpod Lisce, Petan, Korenine, Nuša Derenda, Marijan Novina, Azalea, Občinski pihalni orkester Trebnje, Moški pevski zbor Rožmarin, Tilen.

Sicer pa prostovoljne prispevke za vstopnice zbirajo na naslednjih mestih: Qlandia informacije Interspar, Pr' hlapc v Mirni Peči, Gostilna Meglič v Trebnjem, Gostilna pri Mari v Dol. Straži, Bistro Tina pri Kaliji, Sokol bar v Dolenjskih Toplicah.

Zbrana sredstva bodo namenjena za fizioterapijo za Zalo po operaciji v ZDA.

Zalina zgodba


»Zala se je rodila v 30-tem tednu nosečnosti in je zaradi dihalne stiske imela možganske krvavitve, posledično ima cerebralno paralizo. Po letih bojevanja z zdravstvenimi institucijami, ki so dvignili roke nad njenim stanjem in bili zadovoljni z njenim sedenjem v vozičku, se je družina odločila vzeti stvari v svoje roke. Pred tremi leti so začeli s samoplačniškimi intenzivnimi terapijami. Zalino stanje se je bistveno izboljšalo in je prišla iz vozička na samostojne korake s hoduljo.

Po nasvetu Zaline zdravnice so se odločili, da ji omogočijo še operacijo v Ameriki, ki ji bo omogočila veliko lažje korake in upajo tudi na samostojne, brez hodulje. Operirali jo bodo na hrbtenjači, kjer ji bodo prekinili nepravilni vzorec pošiljanja signalov iz možganov v mišice in iz mišic v možgane. S tem bo lažje obvladovala svoje telo in ga občutila na tak način kot ga čutimo ljudje brez težav. Vsi nam znani primeri so imeli po operaciji izjemne dosežke. Operacijo bo krila zavarovalnica, potne stroške in stroške bivanja bodo krili sami. Predlagali so jim, da pri njih opravijo tudi ortopedsko operacijo, za katero pa še ne vedo ali bomo stroške dobili povrnjene. Največ sredstev bodo potrebovali po opravljeni operaciji, ker bo rehabilitacija dolga dve leti, po njihovih priporočilih 5xtedensko po dve uri in bodo terapije znesle minimalno 960 evrov mesečno.

Vsak prispevek bo omogočil, da bo Zala bližje svojim samostojnim korakom in življenju z manj ovirami. Hvala vsem in vsakemu posebej! Družina Hrastar.«