izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Novice Dobova

FOTO: Dobovski osnovnošolci bogatejši za nov kombi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.12.2015 11:09

Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova je danes ob 10. uri v uporabo prejela šolski kombi. Volkswagnov transporter je v imenu Občine Brežice, ki je financirala nakup, predal župan Ivan Molan.

Šola je z novo pridobitvijo izjemno zadovoljna, saj prejšnji, 12 let star kombi, ni bil več varen za prevoz otrok na različna tekmovanja in v oddaljene vasi, ko po pouku ni več šolskega avtobusa.

Ravnateljica Ivanka Baškovič je še povedala, da kombi uporabljajo tudi za vsakodnevni prevoz hrane iz centralne kuhinje v Dobovi v vrtec Najdihojca in v podružnično šolo Kapele. Skupno tako prevozijo okoli 35 kilometrov dnevno.

Učenka šestega razreda Urša Nakani je ob predaji kombija zapisala: "Četrto uro smo se vsi učenci zbrali pred vhodom šole. Ob predaji kombija v uporabo so učenci 5. razreda pripravili krajši kulturni program. Prebrali so nekaj deklamacij o avtomobilu, varni vožnji in varnosti na cesti ter in zaigrali pesem. Na trobento je zaigral Vid Furlan iz 7. razreda. Predaje se je udeležil tudi župan občine Brežice Ivan Molan, ki je naši ravnateljici predal ključe novega kombija in ob tem povedal, da si ne bi mogli zaželeti lepšega božičnega darila. Ravnateljica Ivana Baškovič se mu je zahvalila in povedala, kako pomemben je kombi za nemoteno in vsakdanje delo šole. Nato sta prišla tudi hišnika, se usedla v kombi in zatrobila. Vesela sem, da je naša šola dobila obljubljeni kombi in komaj čakam da se bom tudi jaz peljala z njim."