spletna goljufija, tipkovnica, kreditna kartica Svet24.si

Spletni goljufi ukanili dve štajerski podjetji; z...

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

onkologija, gradbišče, maribor Necenzurirano

Mariborska onkologija: kdo je kriv za zamude in ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš obsojen na leto in tri mesece...

sveca Ekipa

Groza. Dva tekmovalca je zadela kap, ko sta ...

saša-popović BestFM

Ta voditelj je hudo bolan, infuzije kar na domu

primož roglič Ekipa

Primož Roglič pred sprejemom sporočil žalostno...

Novice Cerklje ob Krki

FOTO: Dobili novo cesto

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.11.2012 18:06

Krajani KS Cerklje ob Krki so skupaj z izvajalci del in županom občine Brežice Ivanom Molanom uradno predali v namen 3,5 km obnovljene lokalne ceste, ki povezuje Bušečo vas, Brvi, Pošteno vas in Stojanski vrh kraji občine Brežice. Za investicijo v višini 900.000 evrov je 576.000 evrov prispevala država. Eno največjih pridobitev v zadnjih 20 letih so krajani proslavili z veselim druženjem ob glasbi na prireditvenem prostoru v Pošteni vasi.

Obnovljena cesta bo povečala prometno varnost, krajanom olajšala pot v šolo, na delo ali opravke, hkrati pa predstavlja lažji dostop obiskovalcem in turistom do vinorodnega področja in s tem razvoj turizma v povezavi s kmetijstvom, vinarstvom in rekreacijo. Župan občine Brežice Ivan Molan je dejal, da je skoraj milijon evrov vredna investicija v teh časih izjemen dosežek za kraj in za občino. Zahvala za nemoten potek investicije, ki je bila zaključena v rekordnih dveh mesecih, gre v veliki meri vaščanom, ki so projekt močno podpirali od samega začetka in z razumevanjem sprejeli obvoze v času del na cesti. Župan je vsem uporabnikom zaželel varno uporabo ceste in uspešni razvoj turizma.

Na 3,5 km dolgi lokalni cesti Bušeča vas-Brvi-Stojanski vrh je bila kompletno obnovljena voziščna konstrukcija, urejeno odvodnjavanje meteornih voda, razširjeno cestišče in urejena javna razsvetljava v Bušeči vas, Pošteni vasi in na Stojanskem vrhu. Dela obnove ceste je izvedlo na javnem razpisu izbrano podjetje HPG Brežice s partnerjem podjetjem Kostak Krško. Investicija v vrednosti 900.000 evrov je bila s strani države sofinancirana v višini 576.000 evrov.