ChatGPT Image Sep 20, 2025, 03_26_18 PM Svet24.si

Po sporu s sosedom policijo pričakal sede sredi ...

Hrvaški rešilec, Zagreb Svet24.si

Med popravilom ostal ukleščen pod avtobusom in ...

janez jansa zahvala Primoz Lavre Necenzurirano

V ogledalu osebnih zamer na levi sredini se vidi ...

UV ALES STRANCAR-f-simen-zupancic Reporter.si

Lažni papež iz Ajdovščine: stric desnice Aleš...

marcus rashford Ekipa

Šeško, tu je recept za razvcet – noro, kaj je ...

ženska in mešalnik Svet24.si

Slovenska inovacija, ki ima pomemben vpliv na ...

ogrevanje, ogrevalna-sezona Svet24.si

To morate vedeti pred začetkom kurilne sezone

Novice Brežice

FOTO: Dnevi podjetniških priložnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.02.2017 16:29

V Mestni hiši Brežice d. so na strokovni delavnici o trženju za kmetijske in turistične ponudnike gostili tri odlične predavateljice, ki so nas s svojim znanjem, domiselnostjo in energijo prepričale, da je v turizmu še veliko potenciala - tudi v našem lokalnem okolju.

O kreativni ponudbi s primeri dobrih praks, je zbrane dobro »opremila« doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, ki je podala kar nekaj primerov iz sosednje Avstrije in primerov, ki so že zaživeli oziroma so še v razvoju v Sloveniji.
V nadaljevanju nam je svojo »zgodbo« podala energična Urška Topolšek Planinšek, iz Turistične kmetije Urška. Kmetija je s svojim inovativnim pristopom edina kmetija v Sloveniji, ki se ponaša z različnimi certifikati EU Eco Label ter Green accommodation.

Zaključili so s kulinaričnim doživetjem preprostih živil in kreativnih kombinacij. Za dvig energije je poskrbela Mojca Polak, ugledna predavateljica gastronomije na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. S svojim predavanjem je želela spodbuditi vse udeležene, naj v svojo gostinsko ponudbo vnesejo kreativne in inovativne poglede ter tehnike dela, s pomočjo asistenta pa je o tem obiskovalce tudi praktično prepričala, saj so poskusili različne kombinacije sicer preprostih živil sestavljenih v harmonijo okusov.

Po srečanju je sledilo še druženje ob pokušini lokalnih dobrot, za kar je zopet poskrbela Mestna hiša Brežice ob podpori vinarja Antona Ajstra.