profimedia-1044358554 Svet24.si

Talibani zaradi čarovništva aretirali 250 ljudi

Prebava, črevesje Svet24.si

Zdravila škodujejo črevesju še več let po ...

2E5A6895-2048x1366 Necenzurirano

Logar, Prebilič in Lotrič so v prvi vrsti ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša: Eva Irgl mi je pred prestopom rekla, da ...

nikola topic Svet24.si

Nikola Topić se je prvič oglasil, odkar so mu ...

medex, propolis Svet24.si

Ta naravni izvleček skrajša simptome prehlada za...

Alples kuhinja PLANA Svet24.si

5 stvari, ki se jih splača kupiti na 'Black ...

Novice Brežice

FOTO: Dnevi podjetniških priložnosti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.02.2017 16:29

V Mestni hiši Brežice d. so na strokovni delavnici o trženju za kmetijske in turistične ponudnike gostili tri odlične predavateljice, ki so nas s svojim znanjem, domiselnostjo in energijo prepričale, da je v turizmu še veliko potenciala - tudi v našem lokalnem okolju.

O kreativni ponudbi s primeri dobrih praks, je zbrane dobro »opremila« doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, ki je podala kar nekaj primerov iz sosednje Avstrije in primerov, ki so že zaživeli oziroma so še v razvoju v Sloveniji.
V nadaljevanju nam je svojo »zgodbo« podala energična Urška Topolšek Planinšek, iz Turistične kmetije Urška. Kmetija je s svojim inovativnim pristopom edina kmetija v Sloveniji, ki se ponaša z različnimi certifikati EU Eco Label ter Green accommodation.

Zaključili so s kulinaričnim doživetjem preprostih živil in kreativnih kombinacij. Za dvig energije je poskrbela Mojca Polak, ugledna predavateljica gastronomije na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. S svojim predavanjem je želela spodbuditi vse udeležene, naj v svojo gostinsko ponudbo vnesejo kreativne in inovativne poglede ter tehnike dela, s pomočjo asistenta pa je o tem obiskovalce tudi praktično prepričala, saj so poskusili različne kombinacije sicer preprostih živil sestavljenih v harmonijo okusov.

Po srečanju je sledilo še druženje ob pokušini lokalnih dobrot, za kar je zopet poskrbela Mestna hiša Brežice ob podpori vinarja Antona Ajstra.