V Mestni hiši Brežice d. so na strokovni delavnici o trženju za kmetijske in turistične ponudnike gostili tri odlične predavateljice, ki so nas s svojim znanjem, domiselnostjo in energijo prepričale, da je v turizmu še veliko potenciala - tudi v našem lokalnem okolju.
O kreativni ponudbi s primeri dobrih praks, je zbrane dobro »opremila« doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec, ki je podala kar nekaj primerov iz sosednje Avstrije in primerov, ki so že zaživeli oziroma so še v razvoju v Sloveniji.V nadaljevanju nam je svojo »zgodbo« podala energična Urška Topolšek Planinšek, iz Turistične kmetije Urška. Kmetija je s svojim inovativnim pristopom edina kmetija v Sloveniji, ki se ponaša z različnimi certifikati EU Eco Label ter Green accommodation.
Zaključili so s kulinaričnim doživetjem preprostih živil in kreativnih kombinacij. Za dvig energije je poskrbela Mojca Polak, ugledna predavateljica gastronomije na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor. S svojim predavanjem je želela spodbuditi vse udeležene, naj v svojo gostinsko ponudbo vnesejo kreativne in inovativne poglede ter tehnike dela, s pomočjo asistenta pa je o tem obiskovalce tudi praktično prepričala, saj so poskusili različne kombinacije sicer preprostih živil sestavljenih v harmonijo okusov.
Po srečanju je sledilo še druženje ob pokušini lokalnih dobrot, za kar je zopet poskrbela Mestna hiša Brežice ob podpori vinarja Antona Ajstra.